Kokoscake

Kokoscake

Inge No Comment
Recepten Tussendoortjes

Een tijdje geleden ontving ik een mooi testpakket van Koh Thai. Er zat ook een blikje kokosmelk in. Het leek me leuk om hier iets van te bakken, een kokoscake!

Het is een eenvoudig recept geworden. Hij is lekker qua smaak, met een vleugje kokos. De structuur is zacht (en een beetje nat, daar hou ik van!).

De ingredi├źnten:

– 175 gram roomboter (kamertemperatuur)

– 160 gram suiker + 2 zakjes vanillesuiker

– 1 blikje Koh Thai kokosmelk

– 3 eitjes

– 1 theelepel wijnsteenbakpoeder

– 220 gram glutenvrij bakmeel (ik gebruikte de universele mix van Lidl)

– snuf zout

Hoe doe je dit?

Mix de boter met suiker en voeg de eitjes een voor een toe. Mix dit goed door elkaar. Voeg daarna het blikje kokosmelk toe en mix ook dit weer goed. Als laatste doe je het meel, wijnsteenbakpoeder en zout erbij en blijf mixen tot je een glad beslag hebt.

Doe het beslag in de vorm en bak de cake in ongeveer 50 minuten af op 165 graden. Hou hem goed in de gaten tot hij goudbruin is en test met een prikker of hij droog is van binnen.

Leave a Reply


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.