Cake van kastanjecreme

93ABFDB5-A9DE-4B27-9D65-8A56F3386F1D

Cake van kastanjecreme

Inge 2 comments
Tussendoortjes

Ik kreeg afgelopen week een schaaltje kastanjes van mijn buurjongetje. Hij was met zijn opa gaan wandelen en had een zakje kastanjes meegenomen. Ik vind het heerlijk om ze te poffen in de oven, maar wilde er ook een keer iets anders van maken. Uiteindelijk werd dat kastanjecreme (crème de marron).

51E1894C-9CFA-4B20-85C6-5110A7A90107

Het is een werkje, maar het resultaat vind ik erg lekker.

Hoe maak je de kastanjecreme (basis voor de cake later in deze post!)?

-kruis je kastanjes in aan de bovenkant en zet ze in een pan onder water, kook ze 10 minuten

– spoel ze af met koud water en pel ze.

– kook ze daarna opnieuw in vers water voor +- 20 minuten tot ze zacht zijn.

– pureer de kastanjes (met zo weinig mogelijk velletjes) met een scheut van het overgebleven kookvocht, tot een gladde pasta.

– doe de pasta met de inhoud van een vanillepeul, wat kaneel en suiker (ongeveer 250 gram per 500 gram van de pasta) in een pan en roer dit goed door. Is je pasta iets te droog, voeg er dan nog een scheutje kookvocht aan toe.

– laat het geheel nog 15 minuten pruttelen voordat je het in schone/gesteriliseerde potten doet.

37A772EB-B494-4A20-9A7D-0B002CB9AF60

Mocht je wat teveel hebben, dan is het een mooie basis voor een lekkere herfst-cake!

– klop 3 eieren met 130 gram suiker lekker luchtig.

– voeg 150 gram roomboter toe en meng dit goed door elkaar

– voeg wat vanillepoeder, kaneel, een beetje citroensap en een snuf zout toe en meng goed door elkaar.

– als laatste voeg je 200 gram zelfrijzend bakmeel (ik koos de glutenvrije versie van AH vrij van) toe en 300 gram van je kastanjecreme. Mix nog even goed door elkaar.

– bak je cake af in de oven op 165 graden voor ongeveer 50-60 minuten. Test of je cake gaar is door een prikker in de cake te steken. Als hij er droog uitkomt, is je cake gaar.

91A997E6-9785-424B-9B13-38B72D73DF3C 5DAE08CF-5FF2-468D-9A03-0C0A66FFD08C

Bon appétit!

2 Comments

Boukje

oktober 16, 2018 at 8:55 am

Niet normaal hoe lekker is dit ! HMMMMMMMMMMMMM

 Reply

    Inge

    oktober 16, 2018 at 9:10 am

    🙂 Wat fijn dat het in de smaak valt!

     Reply

Leave a Reply


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.