Lente-ui soep

Lente-ui soep

Inge No Comment
Diner Recepten

Met dit mooie zomerse weer, blijft er maar oogst komen uit mijn moestuintje. Elke dag hebben we wel weer wat anders te eten, wat op die dag klaar is voor de oogst. Deze week stonden er behoorlijk wat lente-uitjes te pronken. Ik heb al vaker een lekker soepje daarvan gegeten, maar nog nooit (glutenvrije) gemaakt. Je hebt er heel weinig ingredi├źnten voor nodig, hoe simpeler, hoe beter.

2F58CCF1-DF37-4576-A010-850B57E6AD79

Ik haalde een bosje lente-uitjes en wat peterselie uit de tuin en ging aan de slag.

Recept:

30 gram boter in een pannetje laten smelten, voeg er 30 gram glutenvrij universele bloem bij en laat dit even pruttelen (basis voor je roux), voeg ondertussen de lente-uitjes (+-7 stuks) toe, laat dit nog een minuutje staan. Daarna voeg je, in fases, 500 ml kippenbouillon toe. Blijf ondertussen goed roeren zodat de soep indikt.

De soep mag gepureerd worden. Als je dat doet, voeg dan nog 1 gesnipperd lente-uitje toe na het pureren

Als laatste voeg je, per kop soep, een eetlepel gehakte peterselie toe.

Smakelijk!

Leave a Reply


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.