Liefde voor Kervel (pesto!)

Liefde voor Kervel (pesto!)

Inge No Comment
Diversen Recepten

Wie mij een beetje kent, weet dat ik op ben gegroeid in België. Degenen die mij wat beter kennen, weten dat mijn broer ik en dol waren op kervelsoep met balletjes! En dan hebben we het over de variant uit blik, heerlijk vonden we dat. In België is het gebruik van kervel wat meer ingeburgerd en terecht, het is zo lekker. Het lijkt qua smaak op een anijzige variant van peterselie, intens van smaak. In mijn moestuin reserveer ik elk jaar enkele vakken voor kervel. Zo kan ik er vanalles van maken wat ik in de winkel niet kan vinden. Uiteraard maak ik die soep met balletjes van vroeger, nu lekker zelf.

29CC4BA8-C485-4A36-99F8-85BC3BC27E6E

Vandaag kon ik weer een flinke bos kervel oogsten en wilde ik er graag een ‘dip’ van maken die iets weg heeft van pesto qua structuur en dat is gelukt! Hij is overheerlijk geworden, over de houdbaarheid hoef ik me geen zorgen te maken, daar zal hij te snel voor op zijn.

Wat heb je nodig?

  • 35 gram kervel (zo weinig mogelijk takjes en goed gewassen als deze uit je tuintje komt)
  • 25 gram gezouten pistachesnoten (zonder schil gewogen)
  • flinke scheut sesamolie (ook te vervangen door olijfolie)
  • optioneel: 6 grote olijven (aanrader!)

F4E39402-AECE-4A90-AFCD-9C8FEE19D050

En dan is het simpel…alle ingrediënten in je keukenmachine, goed door laten draaien tot je een mooie structuur hebt (zoals pesto), even proeven of hij goed is qua smaak en klaar!

Je kunt dit bewaren in een glazen potje in de koelkast.

E5EC5D96-D688-4E8D-B2B5-7903C12FCCFA

Wat doe je ermee?

  • smeer het op je brood als spread, eventueel met wat kaas/vlees erop
  • meng 1 eetlepel kervelpesto met 2 lepels magere yoghurt of halvanaise en je hebt een lekkere dip voor bv rauwkost
  • meng de kervelpesto door je pasta, voeg wat spekjes toe en je hebt een heerlijke avondmaaltijd.

Gebruik jij kervel al?

Leave a Reply


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.