Maaltijden van Freasy

Maaltijden van Freasy

Inge 2 comments
Inge test...

Ik vind het een voorrecht om nieuwe producten te mogen testen, maar dat hadden jullie vast al in de gaten!

Deze keer is ‘Freasy’ aan de beurt. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn het makkelijke bevroren kant en klaar maaltijden. Ze worden gezond en vers bereid, ingevroren en verzonden. Met een schepje droogijs en een piepschuimen doos (ideaal te hergebruiken!), komen de maaltijden bij je thuis aan. Er is behoorlijk wat keuze! Ik mocht een aantal glutenvrije maaltijden proberen. Wat me meteen opvalt, zijn de verpakkingen. Super dat deze biologisch afbreekbaar zijn, kunnen ze na het eten meteen de groenbak in.

Onderstaande maaltijden (incl een toetje) heb ik mogen testen:

92ED7695-10F4-46A4-BCD1-38AFE9C4B317 Als eerste hebben we de courgette lasagne en polenta met procureur getest.

Wat me opvalt is dat de maaltijden erg creatief zijn, ik zie weinig combinaties die ik eerder tegenkwam in diepvries/kant en klaar assortiment. Dat is voor mij al een plus!

Wanneer de maaltijd uit de magnetron komt (bij mij moesten ze er een minuutje langer in!), zie je echt een verse maaltijd, die met aandacht gemaakt is. De smaken zijn heerlijk, je proeft dat je een gezonde maaltijd eet. Ik miste nog een snufje zout, dus dat heb ik nog toegevoegd. Van deze twee, is de courgette lasagne mijn favoriet!

F3DD98A3-659E-41EA-B104-AC33A98DA2B2

B1707302-DAD5-4998-8235-0DDEA27A706F

Een kleine week later hebben we de volgende maaltijden geproefd: sheppard’s pie en Coq au vin. Die eerste is mijn persoonlijke favoriet geworden, oh jummie! Vooral de zoete aardappelpuree er bovenop, geeft het gerecht een overheerlijke, zoete twist. Ook de Coq au vin smaakte lekker (ook hier weer een snufje zout erbij), maar dat is over het algemeen niet mijn gerecht van keuze.

B360ACD5-B27B-474B-9BA2-F573ACB517CE

9492AE4B-5BA3-41B0-9270-A605EA1ADA95

EA03F56D-FD68-4CB4-9CB1-746B40FA1B00

En zoals altijd, volgt het dessert als laatste 😊. Het is een mokka-bananen cake. Dat klinkt goed! Vooruit, ik heb hem tóch gedeeld met mijn man… ik merk dat dit dessert niet zoet is, dus ik heb er een klein beetje poedersuiker overheen gedaan, ik ben eenmaal een ontzettende zoetekauw hihi. Wat een lekkere smaken zitten hierin! Je proeft een heerlijke bananen-koffie crème bovenop een stevig cake’je van noten. Heerlijk, en ik heb niet het gevoel dat ik iets ‘ongezonds’ heb gegeten.

FFEE1334-A6F8-4932-B233-9FA9888E016C

2078964A-93D6-4BB5-B9ED-BF886F9B91F9

Mijn eindoordeel:

Wat een leuk concept! Ideaal voor die dagen (die iedereen wel eens heeft..) waarop je makkelijk, maar tóch verantwoord wilt eten. Ik hou van het oog voor detail (de bakjes, de wijze van verzending,…), waardoor je ziet dat dit concept met veel aandacht en liefde in het leven is geroepen. Er zijn weinig toevoegingen gebruikt, als je deze mist (zoals ik zout mistte) kun je dat natuurlijk zelf toevoegen. Na het opwarmen in de magnetron, ziet de maaltijd eruit om op te eten, dat heb ik dus ook meteen gedaan hihi! Je hebt behoorlijk wat keuze uit maaltijden. De prijzen variëren van 6€ tot 11€ per maaltijd. Inderdaad, een frietje is goedkoper, maar met deze maaltijd kies je lekker én verantwoord! Verzending kan vanaf 4 maaltijden (ivm bevroren levering) en heb je al snel in huis (1 werkdag verwerktijd mits je voor 12u hebt besteld) en je kiest zelf je bezorgmoment.

Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje op www.freasy.nl

2 Comments

Freasy

april 6, 2018 at 5:53 pm

Hi Inge, wat fijn dat je onze gerechten heb kunnen proberen. En ook fijn dat ze gesmaakt hebben natuurlijk ;). Dat de gerechten zoutarm zijn is een bewuste keuze vanuit onze kant. Omdat je zout altijd nog toe kan voegen maar niet weg kan halen kan iedereen zo zelf bepalen hoeveel zout ze in hun eten willen!

 Reply

    Inge

    april 6, 2018 at 5:58 pm

    En juist dat vind ik fijn! Dan heb ik namelijk zélf de keuze om iets wel of niet toe te voegen. Goede keuze!

     Reply

Leave a Reply


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.