De lekkerste nasi goreng

De lekkerste nasi goreng

Inge No Comment
Diner Recepten

Nasi goreng, dat is voor mij een gerecht waar ik vrijwel altijd zin in heb! Een tijdje geleden heb ik Indonesische kookles gevolgd en dit is een recept wat ik thuis nog steeds vaak maak. Nasi goreng is ‘gebakken rijst’ met toevoeging van oa kruiden. Ik merk dat ik er inmiddels mijn eigen draai aan gegeven heb en dat maakt het nog leuker.

Ik maak altijd een grotere portie, zodat ik een gedeelte in kan vriezen.

Wat heb je nodig voor een portie voor 4 personen? (Let uiteraard op dat je glutenvrije producten kiest, met name opletten met sojasaus en ketjap manis)

  • 400 gram basmati rijst (of een andere soort die jij lekker vindt)
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels sambal
  • 1/2 theelepel trassipoeder (te koop bij de toko, hou je vast, want het ‘ruikt’ ontzettend)
  • Snuf zout
  • sesamolie
  • 6 lepels ketjap manis
  • 2 lepels sojasaus
  • (Optioneel: 3bosuitjes, een eitje, hamblokjes)

Kook de rijst en laat deze helemaal afkoelen. Vijzel de sjalotjes, knoflook, zout, sambal en trassi tot een fijne puree. Giet een scheutje sesamolie in de pan/wok en voeg je puree toe, bak dit ongeveer 3-4 minuten. Voeg dan je rijst toe en bak dit geheel ook weer 3-4 minuten door. Als laatste voeg je de sojasaus en ketjap manis toe en bak je ook dit weer een 5-tal minuten door. Je hebt nu een smaakvolle (relatief droge) rijst!

Als extra kun je er nog bosui en/of hamblokjes en/of een omelet (in kleine stukjes) doorheen doen. Het is daarna leuk om zelf te gaan experimenteren met smaken/kruiden die jij lekker vindt, zo creeer je toch weer  je eigen recept!

Een tip: bij het invriezen laat ik de omelet eruit. Ik vind het persoonlijk lekkerder om die vers toe te voegen.

Leave a Reply


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.