Glutenvrije broodassortiment van Bakker Leo

Glutenvrije broodassortiment van Bakker Leo

Inge 6 comments
Inge test...

Via mijn social media kanalen zag ik regelmatig broden (en andere producten) van Bakker Leo Glutenvrij voorbij komen. Iedereen die glutenvrij eet, zal herkennen dat (lekker) brood een uitdaging blijft. Voor mij een tof moment om het brood van Bakker Leo te mogen ontdekken!

Hoe is het brood van Bakker Leo tot stand gekomen?

Na alle soorten glutenvrij brood geproefd te hebben kwam Bakker Leo tot de conclusie: glutenvrij brood moet lekkerder kunnen! Ze zijn aan de slag gegaan en na een jaar proefbakken hebben ze het recept gevonden voor een lekker krokant en smaakvol glutenvrij brood met de structuur van gewoon brood. Het glutenvrij brood blijft lekker lang vers en na vele smaaktest zegt Bakker Leo en zijn klanten: dit is glutenvrij brood met het karakter van traditioneel gebakken brood.

De glutenvrije producten zijn online te koop en worden (mits voor woensdag 20 u besteld) op donderdag voor je gebakken en op vrijdag heb je ze in huis. De broden worden in een speciale bakkerij gebakken en komen niet in aanraking met andere broden. Daarnaast zit er geen tarwezetmeel in en zijn ze dus gegarandeerd glutenvrij. De broden en muffins zijn ook lactosevrij, met als kanttekening dat het gemaakt wordt in een bedrijf waar ook melk verwerkt wordt.

Reden genoeg om de test aan te gaan!

Ik kreeg een prachtig pakket met broden, muffins, tijgerbolletjes, afbakbroodjes en krentenbollen. Ik voelde me bijna jarig!

De broden:

Er zitten 4 broden in het assortiment: wit, bruin, meergranen en vruchtenbrood. De sneetjes hebben allemaal een heel mooi formaat (vergelijkbaar met ‘normaal’ brood) en een mooie structuur.

broden leo 2

Mijn absolute favoriet is het meergranenbrood. Ik hou van de zaden en pitjes die hierin zitten, het geeft het brood een extra bite. De smaak is echt heerlijk. De overige broden smaken ook erg lekker, maar ook in mijn ‘glutenvolle’ periode had ik de voorkeur al voor meergranenbrood. Het valt me wel op dat ook de overige broden heel erg veel lijken qua structuur op ‘gewone’ broden, erg knap!

De vriezertest hebben ze heel goed doorstaan. Het brood is na het invriezen nog steeds erg goed van kwaliteit.

De prijzen varieren van 2,99E (wit) tot 3,29 E (bruin, meergranen) en 3,99 E (vruchtenbrood).

Een voorbeeld van de ingrediëntendeclaratie vind je hieronder:

1

De afbakbroodjes: 

De afbakbroodjes heb ik meteen ingevroren en enkele dagen later uit de vriezer gehaald. Ik heb er uitgeholde broodjes van gemaakt met een ei/kaas/tomaat/kruiden erin. Jummie, wat waren die lekker. Krokant en lekker bruin aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Precies zoals ze moeten zijn! De overige 2 broodjes heb ik afgebakken bij een kopje soep, heerlijk.

Prijs: 2,99 E per 4 broodjes

3

De muffins:

Om het verwengevoel van dit pakket nog verder te zetten, heeft Bakker Leo nog 2 zakjes met muffins in dit pakket gedaan voor mij! Ik koop dit soort muffins niet snel, omdat ik vrijwel altijd zelf bak, maar goed, als ik ze moet testen, dan doe ik dat uiteraard hihi. De vanillemuffins heb ik vers getest, samen met mijn man (die normaal niet glutenvrij eet). Ze smaakten ontzettend romig, zoet, luchtig… Kortom, alsof ik hem bij de bakker gehaald heb! De chocolademuffins heb ik ingevroren, om te testen of ze dan ook nog lekker smaken. Knap hoe het gelukt is om hierin zo weinig kwaliteitsverlies te krijgen na invriezen. Ik heb de muffin (om het nog lekkerder te maken) 10 seconden in de magnetron gezet, dan is hij een klein beetje warm en nóg lekkerder.

Prijs: 2,99 E per 4 stuks

muffin

Tijgerbolletjes en krentenbollen

Ik had de primeur om de nieuwe krentenbolletjes alvast te mogen proeven. Ze roken overheerlijk en smaakte lekker. Enige opmerking die ik hierover heb, is dat ze iets vaster zijn van structuur. Hierdoor vullen ze beter, maar zijn ze ook iets minder luchtig. Qua smaak zijn ze lekker, niet overdreven zoet.

2

En dan als laatste, de tijgerbollen. Die waren me toch lekker! Ik was een beetje sceptisch omdat ik nog niet eerder witte bolletjes tegen ben gekomen die écht lekker waren, tot ik deze heb geproefd. Luchtig, romig en een tikje zoet. Ik heb er 3 meegenomen met een dagje weg en ze smaakten super. Spijt dat ik de 4de bol had ingevroren en niet bij  me had. Echt een topper wat mij betreft.

Prijs: krentenbollen 3,49 E voor 3 stuks (NU IN DE AANBIEDING voor 2,99 E) en tijgerbolletjes 2,99 E voor 4 stuks

Eindoordeel:

Wanneer je glutenvrij eet, kan ik niet anders dan het broodassortiment van Bakker Leo aan je aanbevelen. Het is echt de moeite waard om te proberen. De absolute toppers zijn voor mij het meergranenbrood, de afbakbroodjes en de tijgerbolletjes.

6 Comments

Wilma Brouwers

september 18, 2017 at 12:04 pm

Afgelopen week voor het eerst een bestelling gedaan. Week tevreden over de tijgerbroodjes. Het witte brood en bruin brood ruiken heerlijk. Echter is het erg moeilijk te smeren en zit er een scheur 1 cm onder de korst, waardoor het uiteen valt. Ik vraag me af of meer mensen dit herkennen? Het meergranen brood en de afbakbroodjes heb ik nog niet geprobeerd.

 Reply

  Inge

  september 20, 2017 at 5:48 pm

  Hoi Wilma, wat fijn dat de eerste bestelling alvast goed smaakt! Ik herken het probleem van de scheur onder de korst niet, bij mij was het brood lekker stevig en viel niet uit elkaar. Als ik jou was, zou ik Bakker Leo een berichtje sturen, kunnen ze er intern even naar kijken. Bedankt voor je reactie!

   Reply

Marleen

oktober 5, 2017 at 5:21 pm

Al het brood vinden mijn dochter en ik goed. De krentenbollen vind ik te zwaar en te droog. Mijn dochter (2 jaar) eet ze met smaak waardoor mijn zoon ook weer gluten krentenbollen thuis kan eten. Onze favoriet zijn de witte bollen. Echt een feestje op zondagmorgen.

 Reply

  Inge

  oktober 5, 2017 at 5:24 pm

  Wat leuk om te lezen dat jullie ook volop aan het proberen zijn. Fijn dat er weer een merk is wat zo zijn best doet voor lekker glutenvrij brood te leveren. Laat het smaken daar Marleen, dank voor je bericht, groetjes Inge

   Reply

Annemarie van Breukelen

oktober 20, 2017 at 11:07 am

Bakker Leo vandaag je pakket ontvangen heerlijk brood ben zo blij eindelijk echt brood.

 Reply

  Inge

  oktober 20, 2017 at 11:11 am

  Wat fijn dat het jou ook zo goed bevalt. Voor mij is het de favoriet geworden Weer tijd om te genieten van brood! Laat het je smaken.

   Reply

Leave a Reply


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.