Glutenvrije wafels

image

Glutenvrije wafels

Inge No Comment
Tussendoortjes

Herfstig weer buiten op deze zondag… Tijd om te bakken dus! Ik ben gek op wafeltjes en was erg benieuwd of ik daar ook een lekkere glutenvrije versie van kon maken. Het huis ruikt inmiddels heerlijk en … De smaak is net zo lekker!

Wat heb je nodig voor 12 wafels?

– 250 gram zelfrijzend (Glutenvrij) bakmeel

– 125 ml zonnebloemolie

– 2 eitjes

– snufje zout

– 90 gram (kokosbloesem) suiker

– 50 ml (plantaardige) melk

– eetlepel vanille aroma of vanillepoeder

– optioneel: stukjes gedroogde abrikozen, rozijnen of cranberry’s

Hoe maak je je beslag?

Klop de eitjes goed luchtig, voeg de olie toe en roer goed door. Voeg nu het meel en de suiker toe en mix dit samen met de melk tot een stevig maar glad beslag.

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zet je wafelijzer klaar en laat het op temperatuur komen.

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doe een eetlepel beslag per kant in het wafelijzer. Die deze langzaam dicht en laat de wafels bakken. Na ongeveer 4 minuten is je wafel goudbruin en mag deze eruit.

Het zijn half-harde wafels geworden waarvan je niet proeft dat deze Glutenvrij zijn. Weer een geslaagd bak-project!

 

image

Leave a Reply


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.