Feestelijk hapje met ei kaas en pesto

Feestelijk hapje met ei kaas en pesto

Inge No Comment
Diversen Recepten

Tijdens het weekend of voor een feestje, vind ik het tof om een schaal met lekkere glutenvrije hapjes op tafel te kunnen zetten. Gisteravond was het lekker warm en tijd voor hapjes in de tuin! Ik merk dat ik vaker terugval op de recepten die ik ken of vaker maak. Dus, hoogste tijd om weer eens wat anders te testen.

Deze keer werden de standaard hapjes (meloen met parmaham, komkommer met kaas, rozemarijn crackertjes met wat roomboter en zout, aangevuld met een nieuw recept. Je zou het een mini Italiaanse ei-wrap kunnen noemen.

3

Wat heb je nodig voor 8 hapjes?

  • 2 eitjes
  • scheut melk (niet noodzakelijk, wel lekker)
  • handvol parmezaanse kaas
  • potje pesto
  • kruiden naar smaak (ik gebruikte oregano en peterselie, die staan nu te pronken in mijn tuin)
  • enkele bladen sla (ook die haalde ik uit de tuin en dit was little gem)
  • Optioneel: handje geroosterde pijnboompitjes

De rest is heel erg simpel. Klop de 2 eitjes door elkaar met de scheut melk. Voeg de parmezaanse kaas en de kruiden toe en klop goed door. Bak de omelet in de pan met wat boter/olijfolie mooi lichtbruin aan beide kanten.

Snij de slabladen af zodat ze net iets groter zijn dan je stuk ei. Snij de omelet in 8 mooie puntjes en leg elk puntje op een slablad. Leg er een theelepel pesto op en eventueel de pijnboompitjes.

Om het makkelijk te eten, neem je het hapje vast als een wrap (dubbelvouwen) en smullen maar.

 

Leave a Reply


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.