Lola Quinoa (inclusief recept!)

image

Lola Quinoa (inclusief recept!)

Inge No Comment
Inge test...

Ik kreeg een mooi pakketje thuis van Lola Quinoa. Ik volg ze al een tijdje op Instagram en was erg benieuwd om hun Quinoa te mogen testen.

image

Lola staat voor ‘Low Lands’; quinoa uit Nederland dus! Nederlandse quinoa is volkoren, blond van kleur, vol van smaak en rijk aan vezels. De telers krijgen een eerlijke prijs betaald en gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen. Redenen genoeg om dit te proberen.

De schattige pakjes zijn te koop bij AH, sligro, EkoPlaza en DeliXL en kosten 2,99,-.

image

Het pakje volkoren Quinoa is glutenvrij en heeft een inhoud van 350 gram. Dat is ruim voldoende voor 4 personen. Bijkomend voordeel: deze quinoa hoef je niet vooraf af te spoelen, handig!

De quinoa maak je klaar door in een pannetje ruim de dubbele hoeveelheid water bij de quinoa te voegen en dit 12 minuten te laten koken. Het water zal volledig opgenomen worden door de quinoa. De smaak is heerlijk, lekker nootachtig en een goede bite.

Op de website van Lola Quinoa staan veel recepten, maar uiteraard ben ik voor een eigen recept gegaan.

Ik heb gevulde paprika’s gemaakt en dat was me toch lekker!!

Wat heb je daarvoor nodig?

– 125 gram quinoa

– 150 gram gehakt

– 200 gram champignons

– 100 gram uitgebakken spekjes

– handvol geroosterde pijnboompitjes

– handje rozijnen

– 3 tomaten

– 1 ui

– 3 paprika’s

– lepel glutenvrij bouillonpoeder

– bosje peterselie

Hoe maak je dit lekkere gerecht?

Kook de quinoa volgens aanwijzing op het pakje (ik heb er een lepel bouillonpoeder aan toegevoegd).

Fruit de ui in een pan, voeg kleingesneden champignons toe en laat dit 3 minuten bakken. Voeg nu het gehakt toe en laat dit even doorbakken. Tenslotte voeg je de kleingesneden tomaten, rozijnen, spekjes en pijnboompitten toe. Laat dit mengsel ongeveer 5 minuten pruttelen.

Verwarm je oven voor op 160 graden. Snij je paprika’s doormidden en verwijder alle zaden en zaadlijsten. Vul de paprika’s met het quinoa-mengsel en zet ze 20-25 minuten in de oven.

Garneer met de peterselie en… Genieten!

image

Wil je nog meer informatie over Lola Quinoa?

Kijk dan op www.lolaquinoa.nl

 

Leave a Reply


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.