Pasta met pompoensaus

image

Pasta met pompoensaus

Inge No Comment
Diner

Dat ene pompoentje uit mijn moestuin, dat ligt al een paar weken te wachten tot ik besloten had wat ik ervan ging maken. Vandaag was de dag dat ik de knoop heb doorgehakt. Ik wilde er deze keer graag een pastasaus van maken. Hij is lekker zoet en toch kruidig geworden, ik vond hem erg geslaagd, echt een herfstmaaltijd.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

– 1 kleine pompoen

– 4 tomaten (die kwamen ook nog uit de tuin)

– 1 ui

– tegen knoflook (of poeder)

– kruiden naar smaak: ik gebruikte tijm, kerrie en paprikapoeder

– lepel bouillonpoeder (glutenvrij) of 1/2 bouillonblokje

– Optioneel: ham of ontbijtspek

Hoe maak je de saus?

Fruit het uitje met de knoflook en de kruiden. Voeg daarna de tomaten en pompoen in stukjes toe. Roer dit mengsel ongeveer 3 minuten door.  Voeg een flinke scheut water (+- 75 ml) en de bouillonpoeder/blokje toe en roer goed door elkaar.

image

Laat dit zo’n 20 minuten pruttelen. Pureer het mengsel tot een gladde saus.

Optioneel kun je nog wat slierten ontbijtspek of ham uitbakken (persoonlijk vind ik dat dit het gerecht echt afmaakt).

Kook je pasta (naar keuze) af en serveer de pasta met de saus erop en daarbovenop je ham/spek.

Smakelijk eten!

image

 

Leave a Reply


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.