Frisse kruisbessencake

image

Frisse kruisbessencake

Inge No Comment
Tussendoortjes

In mijn tuintje heb ik een prachtig kruisbessenstruikje staan. Dit wordt het eerste jaar dat mijn oogst meer dan 10 bessen bevat ­čÖé Vanmorgen heb ik mijn besjes geplukt en ik kwam uit op 150 gram, niet slecht en zeker genoeg om een mooie cake te bakken.

 

Ik haalde de zwarte puntjes van de bessen af en heb ze daarna goed gewassen.

Wat heb je nodig om deze lekkere frisse glutenvrije cake te maken?

– 150 gram zelfrijzend bakmeel (glutenvrij)

– 150 gram witte basterdsuiker

– 150 gram roomboter

– 2 eitjes

– mengsel maken van 1 lepel chiazaad met 4 lepels warm water, even laten staan tot het indikt (dit is ter vervanging van een 3de ei wat bij mij ontbrak, maar het was ook wel erg lekker in de cake!)

– 150 gram schoongemaakte kruisbessen

– mespunt vanillepoeder (optioneel)

Hoe maak je de cake?

Verwarm je oven vast voor op 180 graden. Meng de boter, suiker, bakmeel, eitjes en chiazaad goed door elkaar tot het een mooi luchtig mengsel is. Schep voorzichtig de kruisbessen door je mengsel.

image

Doe het geheel in een cakeblik en bak het 30 minuten af op 180 graden. Verlaag de temperatuur tot 160 graden en bak nog ongeveer 15-20 minuten af. Check of de cake gaar is met een sat├ęprikker. Als deze er schoon uitkomt, is je cake gaar.

Laat hem goed afkoelen op een rooster en snij er mooie plakjes van (dat laatste is best een uitdaging). De cake blijft wat klef doordat de besjes openknappen, ik vind dat persoonlijk heel lekker.

image

 

 

Leave a Reply


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.