Gevulde paprika’s

image

Gevulde paprika’s

Inge No Comment
Diner

Gevulde paprika’s, dat is zo’n typisch gerecht waarbij ik een lange tijd heb moeten zoeken voor het perfecte recept te vinden. Deze komt voor mij aardig in de buurt (sluit nooit uit dat er een nog beter kan volgen hihi). ┬áMet een lekkere salade erbij, is het recept voldoende voor 2 personen.

Wat heb je nodig?

– 2 rode paprika’s

– 100 gram (ongekookte) basmati-rijst

– 100 gram gehakt

– 50 gram salami

– grote eetlepel tomatenpuree

– 1 eetlepel tomatenketchup

– een lepel bouillonpasta (glutenvrij)

– lepel pijnboompitjes

– kruiden die je lekker vind (ik gebruikte peterselie en bieslook)

– ui

– rozijnen (handvol)

Hoe maak je het?

Fruit het uitje (fijngesnipperd) in de pan, voeg de tomatenpuree toe en laat dit even pruttelen. Daarna bak je het gehakt rul en voeg je de salami (fijngesneden) toe. Doe de rijst (ongekookt) in de pan erbij, samen met zo’n 200 ml water, de rozijnen en de bouillonpasta. Laat dit 20 minuten op een zacht vuur doorkoken. Check regelmatig om er nog genoeg vocht in de pan zit. Zo niet, voeg een scheutje toe. Ondertussen laat je de oven op 180 graden voorverwarmen. In de laatste 5 minuten voeg je aan het rijstmengsel de kruiden en pijnboompitjes toe.

Snij de paprika’s in 2 helften en schep het rijstmengsel erin, druk goed aan zodat alles erin past. Bovenop kun nog wat kruiden leggen en dan gaat de schaal de oven in. Na ongeveer 25 minuten is je heerlijke gerecht klaar.

Smakelijk eten!

Leave a Reply


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.