Zoete radijschips uit de oven

Zoete radijschips uit de oven

Inge 4 comments
Tussendoortjes

In mijn moestuin heb ik elk jaar radijsjes staan. Ze zijn makkelijk om te zaaien en ze zijn best snel klaar om te oogsten. Maar ieder jaar bereik ik ook al vrij snel het punt dat de radijsjes bijna mijn neus uitkomen. Dus, tijd voor een creatief recept!

Radijs bevat veel vitamine C, K en vitamine uit het B-complex. Daarnaast bevat het veel verschillende mineralen, zij het niet in al te grote hoeveelheden; er zit kalium, calcium, magnesium, zink, ijzer en mangaan in de radijs.

Radijsjes bevatten veel vezels, en die zijn goed om andere voedingsstoffen beter te laten verteren. En, voordelig voor de lijn, ze bevatten erg weinig calorie├źn! Dat is weer mooi meegenomen, toch? Hoe verser/onbewerkter je ze eet (bv uit het vuistje), hoe meer voedingsstoffen ze bevatten.

Hoe gaat dat in zijn werk, chips maken van radijsjes?

Neem een aantal radijzen (ik had 6 radijzen) en kook deze, zonder loof, in een kleine 5 minuten beetgaar. Spoel ze af onder koud water en snij ze in hele dunne plakjes. Dat laatste is best nog wel een uitdaging.

Maak in een bakje een sausje van olijfolie, zeezout, honing en kaneel (mijn verhoudingen waren 1 eetlepels olijfolie, flinke snuf zout, 1 eetlepel honing en flink wat kaneel). Meng dit goed door elkaar en haal daarna elk plakje radijs door dit mengsel.

Leg alle plakjes op een bakpapier en bak ze in ongeveer 50 minuten op 100 a 110 graden af. Draai de plakjes regelmatig om. Als ze wat bruinig worden, zijn ze goed (zie foto hieronder).

image

4 Comments

Mirjam

mei 19, 2016 at 7:44 pm

Daar zou ik nou nooit aan gedacht hebben. Leuk idee!

 Reply

    Inge

    juni 25, 2016 at 3:44 pm

    Dank je wel voor je compliment Mirjam en nog leuker dat mijn recept bij jouw 3 beste glutenvrije blogs van mei stond. Superlekker!

     Reply

De beste 3 glutenvrije blogs van mei | Ik ben glutenvrij

juni 5, 2016 at 4:02 am

[…] Glutenvrije Inge: zoete radijschips uit de oven […]

 Reply

De 3 beste glutenvrije blogs van mei | Ik ben glutenvrij

juni 6, 2016 at 9:12 am

[…] Glutenvrije Inge: zoete radijschips uit de oven […]

 Reply

Leave a Reply


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.