Shake & Bake van Consenza

Shake & Bake van Consenza

Inge 2 comments
Inge test...

De vrolijke shakers van Consenza

Deze drie mooie shakers kreeg ik van Consenza om te testen. Ik werd en enthousiast van en… mijn volgers ook! Ik kreeg ontzettend veel reacties op de foto’s die ik plaatste op Instagram en Facebook. Het werd me snel duidelijk dat niet alleen ik erg nieuwsgierig was naar de shakers.

image

Algemene indruk 

De verpakking van deze shakers spreekt mij aan, ik geef eerlijk toe dat ik gevoelig ben voor deze vrolijke plaatjes, goed ontwerp! De inhoud van de verpakkingen is ruimschoots voldoende voor twee personenen (wellicht ook nog met een kind erbij).

De drie mixen zijn zowel glutenvrij als lactosevrij. Je hoeft er maar 1 ingrediënt aan toe te voegen en dat maakt het heel erg makkelijk!

De prijs is 2,79 per mix. Dat is niet goedkoop, maar langs de andere kant hoef je er ook alleen nog maar (plantaardige) melk aan toe te voegen. Het gemak is hierin ook wat waard natuurlijk.

Het mixen zelf ging niet altijd even makkelijk. Ik kan me dat ook nog herinneren van mijn ‘glutenvolle’  tijd. Er blijft altijd wat meel achter aan de onderkant van een shakefles. Dit is op te lossen door even met een vork dit restant los te halen.

De American pancake mix

Deze mix kom ik niet vaak tegen in het glutenvrije assortiment. Heel fijn dat Consenza hier mee is gekomen. Zowel mijn (glutenvolle) man als ikzelf waren erg enthousiast. De pancakes zijn, zoals je van American pancakes mag verwachten, lekker dik en heerlijk zoet van smaak. Wat een feestje! Ik heb 6 flinke pancakes kunnen maken van 1 mix. Ik at er 2, mijn man 3, dus nog 1 over zelfs. Wij aten ze met gebakken appeltjes, rozijnen en wat maple siryp. Deze mix is voor mij echt een topper en zeker een blijver!

image

Ingrediënten van deze mix:

Rijstmeel, suiker, maïszetmeel, aardappelzetmeel, bakpoeder (E450, E500, maïszetmeel), eipoeder, zout.

De Belgian waffles mix

Volgens mij begrepen ze bij Consenza dat ik gek ben op wafels, alle smaken soorten en formaten! Deze mix was wat lastiger te shaken, heb even met een vork moeten knoeien om het meel los te krijgen. De wafels waren heel goed te bakken in het wafelijzer. Het resultaat was een echte Brusselse wafel. Heel erg luchtig (bijna geen gewicht) en neutraal van smaak. Dat laatste vind ik niet zo erg, ik vind het namelijk prettig om zelf nog wat toevoegingen te kunnen doen. Zo heb ik aan de mix nog rozijnen, kaneel en vanillepoeder toegevoegd. Fijn om er je eigen ‘ ding’ van te kunnen maken. Ik maakte 10 wafels van deze mix, 8 hiervan gingen de diepvriezer in. Ook na het invriezen is de smaak nog steeds lekker, wel worden de wafels wat droger hiervan. Deze mix vind ik met name ideaal om in huis te hebben. Als je snel iets zelfgemaakt op tafel wil zetten, hoef je alleen maar een wafelijzer, melk en deze shaker in huis te hebben.

Een tip: wat poedersuiker maakt de wafel echt af!

image

Ingrediënten van deze mix:

Rijstmeel, suiker, maïszetmeel, aardappelzetmeel, eipoeder, bakpoeder (E450, E500, maïszetmeel), zout.

De Dutch pancake mix

De smaak van deze mix was heel erg lekker en als je op zoek bent naar gemak, dan is dit zeker een uitkomst. Persoonlijk vond ik deze mix de minst bijzondere van de drie. Er zijn al heel wat glutenvrije pannenkoekenmixen op de markt en over het algemeen is de smaak prima. Het gemak zit ook hier weer in de shaker en het toevoegen van alleen maar melk. Uit deze mix heb ik 6 pannenkoeken gemaakt. Ze zijn iets zoetig van smaak, maar neutraal. Ook hier kun je dus nog vanalles bijvoegen om er je eigen smaak aan te geven. Ik heb ze gemaakt met bacon en deed er nog een laagje stroop op, heerlijk!

image

Ingrediënten van deze mix:

Ma­ïs­zet­meel, rijst­meel, aard­ap­pel­meel, eipoeder, sui­ker, zout, bak­poe­der (E450, E500, ma­ïs­zet­mail).

Eindoordeel

Heel erg leuk om vernieuwende producten op de (glutenvrije) markt te zien. Ik kan me voorstellen dat deze shakers ideaal zijn voor mensen die graag voor wat meer gemak gaan, snel iets op tafel willen hebben, ouders die samen met kinderen iets willen maken… Je hebt in een mum van tijd een lekkere maaltijd of tussendoortje op tafel staan. De smaken zijn heel erg goed samengesteld. Ik ben enthousiast! Een aantal van deze mixen zullen hier zeker vaker in huis komen.

 

2 Comments

Tiffany

januari 18, 2016 at 9:36 am

Ik ben erg benieuwd naar de american pancakes, lijkt me lekker! wafels maak ik altijd zelf met mix C van schar, deze blijven lekker ook in de vriezer.

 Reply

    Inge

    januari 18, 2016 at 11:27 am

    Hi Tiffany, ben benieuwd wat je ervan gaat vinden. Het is echt een aanrader en een goed uitbreiding van het huidige assortiment naar mijn mening. Lieve groetjes Inge

     Reply

Leave a Reply


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.