Stroopwafels van Roley’s (+ winters recept)

Stroopwafels van Roley’s (+ winters recept)

Inge No Comment
Inge test...

Ik kreeg laatst een prachtig test-pakket van Roley’s thuisgestuurd, daar zaten ook stroopwafels in. Ik heb echt mijn best moeten doen om er nog een paar over te laten om iets lekkers van te maken, dat zegt genoeg, toch? De stroopwafels smaken precies zoals dat hoort, knapperig aan de buitenkant en lekker taai-vloeibaar aan de binnenkant. En qua smaak is het echt vergelijkbaar met normale stroopwafels, heerlijk zoet en in de koek zit een iets kruidig smaakje. Mijn man heeft (met alle plezier) meegetest. Wanneer ik niet had verteld dat ze glutenvrij zijn, had hij het niet eens gemerkt. De stroopwafels zijn biologisch, zonder gluten en zonder lactose.

Dikke duim omhoog voor deze stroopwafels dus!

image

Vanavond had ik zin in een lekker winters toetje. Dat werd een perentoetje met stroopwafelstukjes. Heel simpel en… daar hou ik van!

Voor 2 personen neem je 2 peren. Was ze goed en snij ze in 4 parten. Verwijder het klokhuis en laat de schil zitten. Doe een klontje boter in de pan en bak de peertjes aan alle kanten.

imageimage

Strooi 2 lepeltjes suiker over je peren en laat ze, aan alle kanten, nog even verder bakken en carameliseren. Je keuken ruikt inmiddels al overheerlijk. Wanneer de peertjes mooi bruin zijn, haal je ze uit de pan en doe je ze in een mooi schaaltje. Strooi er wat kaneel over en stukjes stroopwafel. Laat het even staan, dan worden de stroopwafels nog zachter.

HEMELS!

image

Leave a Reply


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.