Oatmeal cookies

image

Oatmeal cookies

Inge No Comment
Tussendoortjes

Het verhaal achter mijn lievelingskoekjes…

Voordat ik ontdekte dat ik niet tegen gluten kan, waren oatmeal cookies echt mijn favorieten (ook van mijn man trouwens!). Ik maakte ze iedere twee weken zodat we altijd lekkere en verantwoorde tussendoortjes in huis hadden. Je voelt hem al aankomen, dat recept moest dus dringend glutenvrij gemaakt worden! En dat dat gelukt is, dat weet ik inmiddels zeker. Ik heb wat variaties getest, en dit is mijn absolute winnaar geworden.

Wat heb je nodig voor +- 12 flinke koeken?

– 85 gram kokosolie (gesmolten)

– 1 klein (biologisch) ei

– 90 gram kokosbloesemsuiker

– mespunt vanillepoeder + theelepel koek en speculaaskruiden

– theelepel baking soda

– mespuntje zout

– 130 gram (glutenvrije) havermout

– 60 gram amandelmeel

– 30 gram rozijnen of cranberries

– 25 gram zaden – pitten – noten (wat je lekker vindt!)

Hoe maak je ze dan? 

Meng de kokosolie met de suiker, het eitje, vanillepoeder, koekkruiden en baking soda goed door elkaar. Voeg het meel en zout toe en meng weer goed door elkaar. Als laatste schep je de havermout, rozijnen en pitten door het beslag heen.

Maak mooie balletjes van het beslag en leg ze op je bakplaat. (tip: met vochtige handen is het makkelijker om balletjes te maken)

image

Bak de koekjes in +- 15-16 minuten af in de oven op 180 graden. Hou de kleur goed in de gaten.

En ze zijn zo lekker. Ik hoop dat ze jullie net zo goed mogen smaken!

Veel bakplezier!

image

 

 

Leave a Reply


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.