Roley’s kruidnoten (incl recept!)

Roley’s kruidnoten (incl recept!)

Inge No Comment
Inge test...

Vorige week kreeg ik een prachtig pakket met producten van Roley’s thuis. Ik was al bijzonder gecharmeerd van de pannenkoekenmix, en heel benieuwd naar hun andere producten!

image

Nadat ik ondertussen al een halve zak met kruidnoten had opgensnoept, kreeg ik een leuke idee om hiermee te gaan bakken!

De kruinoten zijn overigens echt de lekkerste die ik tot nu heb gegeten, heerlijk kruidig en niet overdreven zoet. Ook de structuur is top, lekker knapperig en niet droog. En… waarom zouden we deze heerlijke kruinootjes toch alleen met Sinterklaas eten?

Mocht je er nog over hebben, dan heb ik bij deze een leuke baktip voor …. kruidnoot-muffins!

Wat heb je nodig?

– 150 gram Roleys kruinoten

– 200 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel

– theelepel baking soda

– 125 gram kokosbloesemsuiker

– 35 ml (plantaardige) olie

– 1 ei

– theelepel zout + theelepel vanillepoeder

– 175 ml (plantaardige) melk

– pure chocolade (+- 30 gram)

Meng de olie met het ei en de suiker goed door elkaar. Voeg het bakmeel, de baking soda toe. Voeg in delen de melk toe en laat het geheel goed doordraaien in je mixer. Verkruimel ondertussen 100 gram van je kruinoten. Voeg als laatste het vanillepoeder, zout en verkruimelde kruindoten toe en maak er een mooie maar luchtige mix van. Je mix mag je nu in cupcakevormpjes doen, vul de vormpjes tot aan de bovenrand om zo flinke muffins te krijgen.

image

Bak je muffins af op 180 graden in de oven voor ongeveer 24 minuten (tot ze mooi bruin zijn!). Mooie bijkomstigheid, je huis ruikt heeeeerlijk!

image

Laat de muffins op een rooster afkoelen. Smelt ondertussen je chocolade au bain marie. Wanneer je muffins afgekoeld zijn, kun je de overgebleven kruidnoten dopen in de chocolade en vastplakken op de bovenkant van je muffins.

Het resultaat… zo lekker, dat je deze ook echt na sinterklaas nog mag bakken!

image

De kruidnoten van Roleys zijn door mij dubbel en dwars goedgekeurd!!

 

PS: meer weten over Roley’s en de producten die zij verkopen? Check www.roleys.com

 

Leave a Reply


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.