Mac & Cheese

Mac & Cheese

Inge No Comment
Diner

Voor het ontdekken van mijn glutenintolerantie, was mac & cheese een van mijn lievelingsrecepten. Ik ben een ontzettende kaasliefhebber en vind dit zo’n lekkere combinatie! Tijd om hier eens een glutenvrije variant op te maken. En… hij was erg lekker. Het is voor mij een lekkere en glutenvrije vervanger van ‘een vette hap’ geworden.

Wat heb je nodig (ovenschaal voor 3 personen)?

– 250 gram glutenvrije macaroni

– 25 ml vloeibare boter

– 2 eetlepels glutenvrij meel

– 350 ml melk (eventueel plantaardig)

– theelepel mosterd + snuf zout

– 150 gram cheddar

– glutenvrij paneermeel en boter

– Optioneel (maar wel heel lekker): bacon in kleine stukjes

Hoe maak je dit?

Eigenlijk is het heel eenvoudig, fijn! Kook je macaroni beetgaar. Doe de boter in een apart pannetje, als deze begint de borrelen, voeg je het meel toe. Laat dit even koken tot het mengsel beige-bruin is. Voeg dan in delen de melk toen en blijf goed roeren. Het mengsel wordt een stuk dikker. Voeg de mosterd, zout en de cheddar toe en meng alles goed door elkaar. Verwarm je oven vast voor op 180 graden. Wanneer je kaas gesmolten is in de saus, voeg je de macaroni toe. Meng dit goed door elkaar en doe het in een ovenschaal. Met paneermeel dek je de macaroni af, daar mag nog een klein beetje vloeibare boter overheen. Schuif de schaal zo’n 20-25 minuten in de oven en…. GENIETEN!!

image

 

Leave a Reply


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.