Glutenvrije kruidnoten

Glutenvrije kruidnoten

Inge No Comment
Tussendoortjes

Kruidnoten, inderdaad, geen kruidnootjes… Het zijn nogal joekels geworden, maar dat past bij mijn Limburgse roots. ‘Wij’ houden niet van klein als het om eten gaat, dus bij deze, grote kruidnoten!

Ik zie heel veel mensen in de weer met het zelf maken van kruidnoten, dus ik kon natuurlijk niet achterblijven. Vandaag heb ik een lekker recept in elkaar gedraaid en ze zijn zoet, kruidig en knapperig geworden. Precies zoals een (glutenvrij) kruidnootje hoort te zijn. Ik ben gek op witte chocolade, dus ik heb de helft ook nog een keer gedoopt in (uiteraard glutenvrije) witte chocolade. HEERLIJK!

De ingrediënten die je nodig hebt (in mijn geval voor zo’n 30 grote kruidnoten, dus een 40 tal van normaal formaat)

– 135 gram glutenvrij meel (ik maakte een mix van amandelmeel, Schar mix C en tapiocameel)

– 1 theelepel baking soda

– 1 eetlepel koek en speculaaskruiden

– 1 ei

– 25 gram kokosolie

– 40 gram kokosbloesemsuiker

– snuf zout

– mespunt vanillepoeder

– lepel fibrex (optioneel, maakt het luchtiger en voedzamer!)

– glutenvrije chocolade (ik koos voor witte)

Hoe maak je de kruidnoten?

Meng de kokosolie met de kokosbloesemsuiker en voeg het eitje toe. Meng stuk voor stuk de overige droge ingrediënten toe (excl de chocolade) en maak er een stevige bal van.

image

Laat de deegbal een uurtje afgedekt rusten in de koelkast.

Verwarm je oven vast voor op 160 graden. Haal de deegbal uit de koelkast en ga balletjes rollen (formaat naar eigen inzicht…). Tip: met vochtige handen is het makkelijker rollen!

image

Bak de balletjes af in 20 minuten. Laat ze goed afkoelen (dan worden ze pas knapperig). Daarna kun je chocolade au bain marie smelten en ze dopen in de chocolade. Probeer er daarna nog maar eens af te blijven 🙂

image

 

PS: Je ziet onder een aantal van mijn ingredienten links staan. Deze verwijzen naar mijn collega’s van Fitplein (hier ben ik tevens gast-blogger!). Dit heb ik gedaan omdat ik vaak de vraag krijg: ‘waar koop je dat?’. Dit doe ik dus om jullie wellicht een beetje op weg te helpen.

 

Leave a Reply


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.