Monthly Archives:november 2016

image

Brood van Happy Bakers

Inge No Comments

Een paar weken geleden zag ik via Instagram een post voorbij komen van “Happy Bakers”. Mijn interesse is al snel gewekt wanneer ik een bericht zie over nieuw glutenvrij brood! Ik vind lekker glutenvrij brood nogal een uitdaging. Ik bak zelf graag het Rimboebrood van Glutenvrij LePoole. Als ik voor kant en klaar ga, dan ga ik meestal voor Genius. Andere opties vallen voor mij vaak tegen.

Wanneer Happy Bakers belooft dat hun nieuwe broden zo smaken als ‘gewoon brood’, zijn mijn verwachtingen hoog! Ik heb de 4 broden ontvangen die in hun assortiment te vinden zijn (wit, bruin, multi licht en multi donker).

image

De broden zien er aantrekkelijk uit, zijn verpakt in een plastic verpakking waardoor ze ongeveer een maand houdbaar zijn, handig! Ik vind het tof dat het brood nog afgehakt moet worden thuis, geeft je toch het gevoel dat je er zelf nog iets aan doet om vers brood op tafel te krijgen.

Ik ben de test begonnen met het ‘multi licht brood’. Tijdens het afbakken vult het huis zich met een overheerlijke geur. Om de test wat lastiger te maken, schotel ik ook mijn man (die niet glutenvrij eet) het brood voor. Wanneer ik na enkele minuten vraag wat hij ervan vindt, zegt hij : ” dat smaakt toch als gewoon brood?”. Et voila, een mooi compliment! Ik vind het brood zelf erg lekker, zeker als het zo vers is. Het korstje is lekker krokant, en het brood vanbinnen is heel erg zacht. Qua smaak ik het niet te zoet (dat merk ik aan andere broden vaker). Kortom, een schot in de roos!

image

Dat maakt de test voor mij nog niet compleet hoor… Hoe gedraagt dit brood zich in de dagen erna? Dat is voor mij ook erg belangrijk, gezien ik dit brood niet in mijn eentje opeet (nee, echt niet hihi) in een dag. Ik heb het brood per 2 sneetjes ingevroren na het afbakken. Wanneer ik de sneetjes een paar dagen later uit de vriezer haal en ontdooi, is het nog steeds heel lekker qua smaak.

Zo ziet het bruine brood eruit wanneer het uit de vriezer is gehaald:

image

Voor mij is vers invriezen dus een betere opties, dan het brood bewaren in de brooddoos.

Mijn bevinden op een rijtje:

* Voordelen:

– goed formaat, 12 flinke sneden uit 1 brood

– lactosevrij en glutenvrij

– overheerlijk als het uit de oven komt

– krokant korstje, zacht en luchtig vanbinnen

– brood blijft lekker vers als je het meteen invriest na het afbakken

– zelf sneetjes snijden, je bepaalt zelf hoe groot/klein je snijdt

* Nadelen:

– ik vind het een dag later minder lekker als je het bewaart in een zakje

– niet goedkoop (tussen 4,19 en 4,69 per brood)

Als ik alles naast elkaar zet, ben ik heel enthousiast over deze broden en zullen ze hier zeker nog vaker op het menu komen te staan.

Wil je meer info over de broden of over Happy Bakers?

Check dan www.happybakers.nl