Monthly Archives:oktober 2016

image

Consenza crackers en Havervlokken

Inge No Comments

Wat leuk om te zien dat Consenza het assortiment weer uitbreid met nieuwe producten. Deze keer zijn het ontbijtproducten op basis van haver. Je herkent de producten op basis van haver aan de wat donkerdere verpakkingen.

Als eerste heb ik de krokante Havervlokken gebruikt.

image

De vlokken zijn glutenvrij, lactosevrij en tarwevrij. Ik word er blij van om te lezen dat er geen extra suikers zijn toegevoegd. De smaaktest laat ook duidelijk blijken dat die extra suikers helemaal niet nodig zijn. De smaak van de geroosterde en gebrande haver komt zo mooi naar voren, heerlijk. Daarnaast hebben de vlokken een hoog vezelgehalte, waardoor ze ook goed vullen.

Ik heb een schaaltje met kokosyoghurt gemengd met verse frambozen en de oatflakes. Wat een lekkere combi!

image

Ik wil zeker ook nog een keer gaan proberen om lekkere en vezelrijke mueslirepen te gaan maken met deze vlokken. De Havervlokken zijn online te koop voor gemiddeld E 2,99 per pak van 250 gram.

Daarna heb ik de crackers geprobeerd.

image

Ik eet op zijn tijd graag crackers, maar ik vind het vaak jammer dat ze niet goed vullen. Ik merkte dat dat met deze crackers, door de toevoeging van haver, beter vullend is. Qua smaak zijn ze ook lekker, zoals een luchtig crackertje hoort te smaken. De crackers zijn online te koop voor gemiddeld E 1,79 per pakje

 

Mijn eindoordeel: 

Ik ben blij met de uitbreiding van het assortiment van Consenza. Door de grote diversiteit aan producten, ben ik al een fan van het merk. Deze producten met haver richten zich op het eten van meer vezels, dat vind ik een goed ontwikkeling. De smaken zijn daarnaast echt heel erg lekker. Je kunt met de Havervlokken ook nog veel inspiratie opdoen voor andere recepten (granola, mueslirepen, toevoegen in gebak…) Bij mij blijven ze in de zeker in de voorraadkast aanwezig!

Meer info? Check www.consenza.nl

image

Pasta met pompoensaus

Inge No Comments

Dat ene pompoentje uit mijn moestuin, dat ligt al een paar weken te wachten tot ik besloten had wat ik ervan ging maken. Vandaag was de dag dat ik de knoop heb doorgehakt. Ik wilde er deze keer graag een pastasaus van maken. Hij is lekker zoet en toch kruidig geworden, ik vond hem erg geslaagd, echt een herfstmaaltijd.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

– 1 kleine pompoen

– 4 tomaten (die kwamen ook nog uit de tuin)

– 1 ui

– tegen knoflook (of poeder)

– kruiden naar smaak: ik gebruikte tijm, kerrie en paprikapoeder

– lepel bouillonpoeder (glutenvrij) of 1/2 bouillonblokje

– Optioneel: ham of ontbijtspek

Hoe maak je de saus?

Fruit het uitje met de knoflook en de kruiden. Voeg daarna de tomaten en pompoen in stukjes toe. Roer dit mengsel ongeveer 3 minuten door.  Voeg een flinke scheut water (+- 75 ml) en de bouillonpoeder/blokje toe en roer goed door elkaar.

image

Laat dit zo’n 20 minuten pruttelen. Pureer het mengsel tot een gladde saus.

Optioneel kun je nog wat slierten ontbijtspek of ham uitbakken (persoonlijk vind ik dat dit het gerecht echt afmaakt).

Kook je pasta (naar keuze) af en serveer de pasta met de saus erop en daarbovenop je ham/spek.

Smakelijk eten!

image

 

image

Bananas and Bread

Inge No Comments

Vorige week kreeg ik een lekkere verrassing in mijn brievenbus, een pakketje van Bananas and Bread.

image

Bananas and Bread is het concept om jou te helpen bij het bakken van de lekkerste bananenbroden. Het principe is heel makkelijk: je kiest de box die jou het lekkerst lijkt (in mijn geval ‘ Zero glutes’). Deze box valt enkele dagen later op je deurmat. Hierin vind je alle basisingredienten om dat lekkere bananenbrood te bakken. In mijn box zaten 2 mixen: 1 Sweety en 1 vegan. In beide gevallen hoefde er nog maar 2 ingrediënten aan toegevoegd te worden (bananen en eitjes/plantaardige melk).

image

De eerste mix (Sweety) deed zijn naam eer aan. Toen ik het zakje opende, kwam er een heerlijk zoete, kruidige geur me tegemoet.

Ik maakte de mix en hoefde enkel 3 eitjes en 3 geprakte bananen toe te voegen. Deze mix ging in de cakevorm. Ik vond het leuk om er nog wat plakjes banaan bovenop te leggen en een paar pecannoten.

De tweede mix (vegan) rook een stuk kruidiger toen het zakje openging. Deze mix vulde ik aan met plantaardige melk, 3 geprakte bananen en de bijgeleverde fijngesneden dadels. Dit mengsel ging in de andere bakvorm, waardoor ik 8 kleine banenenbroodjes kreeg. Hierbovenop ging ook nog overal een plakje banaan.

image

Beide mengsel heb ik in 45 minuten afgebakken op 175 graden. Het huis rook heerlijk!

Het eindresultaat ziet eruit ‘om op te eten’, dat hebben we dan ook maar snel gedaan. Ze zijn heerlijk!! Mijn favoriete mix is Sweety, niet verwonderlijk gezien ik echt een zoetekauw ben.

image

Het eindoordeel:

Ik vind het concept van Bananas and Bread heel origineel en voor ieder wat wils. Daarnaast vind ik het super dat er ook aan een glutenvrije variant is gedacht. En niet onbelangrijk, de smaak is super!

De prijs 12 euro per box, waarin 2 mixen zitten. De verzendkosten zijn dan al inbegrepen. De prijs is niet mild, maar je krijgt er wel kwalitatief mooie mixen en smaken voor terug en je hebt in een handomdraai een heerlijk bananenbrood op tafel staan.

Wil je meer weten over Bananas and Bread?

Surf dan naar www.bananasandbread.com