Monthly Archives:juni 2016

image

Glutenvrije snoepjes van Gewoon SnoepGoed

Inge one comments

Glutenvrije snoepjes testen? Dat is aan deze zoetekauw wel besteed hoor! Ik kreeg een zakjes glutenvrije snoepjes van Gewoon SnoepGoed. Wat een leuk concept hebben ze. Ze verkopen snoep, gemaakt van natuurlijke producten, sommige producten zijn ook biologisch. Het doel is om snoepen ouderwets gezellig te maken, maar wel op een verantwoorde manier. Je kunt in de webshop je keuze maken uit suikervrij, glutenvrij, zuivelvrij of veganistisch.

 

image

Met veel plezier heb ik de snoepjes onderworpen aan mijn kritische keuring. Ze smaken echt lekker, duidelijk minder zoet dan normaal snoepgoed uit de winkel. Dat laatste is absoluut niet storend, eigenlijk wen je er heel snel aan. Wat opvalt is dat de gummibeertjes iets minder ‘elastisch’ zijn dat de gewone variant, maar ook dat is iets wat voor mij niet storend is.

Mijn favoriet is overduidelijk dit lachende gezichtje hieronder. Ik ben dol op deze grappige snoepjes 🙂 Heerlijk zacht en fruitig qua smaak.

image

Wil je graag meer info over dit snoepgoed, of wil je graag bestellen? Bezoek dan de website: www.gewoonsnoepgoed.nl

image

Gevulde paprika’s

Inge No Comments

Gevulde paprika’s, dat is zo’n typisch gerecht waarbij ik een lange tijd heb moeten zoeken voor het perfecte recept te vinden. Deze komt voor mij aardig in de buurt (sluit nooit uit dat er een nog beter kan volgen hihi).  Met een lekkere salade erbij, is het recept voldoende voor 2 personen.

Wat heb je nodig?

– 2 rode paprika’s

– 100 gram (ongekookte) basmati-rijst

– 100 gram gehakt

– 50 gram salami

– grote eetlepel tomatenpuree

– 1 eetlepel tomatenketchup

– een lepel bouillonpasta (glutenvrij)

– lepel pijnboompitjes

– kruiden die je lekker vind (ik gebruikte peterselie en bieslook)

– ui

– rozijnen (handvol)

Hoe maak je het?

Fruit het uitje (fijngesnipperd) in de pan, voeg de tomatenpuree toe en laat dit even pruttelen. Daarna bak je het gehakt rul en voeg je de salami (fijngesneden) toe. Doe de rijst (ongekookt) in de pan erbij, samen met zo’n 200 ml water, de rozijnen en de bouillonpasta. Laat dit 20 minuten op een zacht vuur doorkoken. Check regelmatig om er nog genoeg vocht in de pan zit. Zo niet, voeg een scheutje toe. Ondertussen laat je de oven op 180 graden voorverwarmen. In de laatste 5 minuten voeg je aan het rijstmengsel de kruiden en pijnboompitjes toe.

Snij de paprika’s in 2 helften en schep het rijstmengsel erin, druk goed aan zodat alles erin past. Bovenop kun nog wat kruiden leggen en dan gaat de schaal de oven in. Na ongeveer 25 minuten is je heerlijke gerecht klaar.

Smakelijk eten!