Monthly Archives:maart 2016

image

Instant macaroni’s van Consenza

Inge No Comments

Ik ontving een mooi pakketje van Consenza met 4 bekers instant macaroni. Elke beker heeft een eigen smaak: Chili, tomaat, champignons en kaas. En ja, het oog wilt ook wat, ze zien er zo leuk uit!

image

Tijdens de lunch heb ik af en toe zin om iets ‘warms’ te eten, daarbij ben ik dol op pasta. En het mag best een keer makkelijk zijn, toch?

Het bereiden was erg makkelijk en kan ook overal waar je een waterkoker in de buurt hebt (ideaal voor op mijn werk bijvoorbeeld!).

Je opent de beker en ziet de heerlijke pasta.

image

Je kookt water en vult de beker tot aan de vullijn, roer het geheel even goed door en laat het 4 minuten staan. Roer daarna nog een keer en laat nogmaals 4 minuten staan. Om het goed warm te houden, heb ik de folie aan de bovenzijde laten zitten.

Het resultaat? Een heerlijke volle, romige pasta. Goh, wat zit hier veel smaak aan! Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook echt vol zat na het eten van deze beker.

image

image

TIP:

vul de beker eens aan met stukjes champignon, lente-ui, stukjes tomaat, courgette…. Of wat je ook maar lekker vindt! Zo krijg je tijdens deze makkelijke maaltijd ook nog wat verse groenten binnen.

Eindoordeel

Mijn favoriete smaak is champignon, maar daarmee doe ik de andere smaken eigenlijk ook meteen tekort, ook die zijn heerlijk. Chili is mijn minst favoriet, ik ben geen fan van ‘pittig’ helaas.

De prijs van deze bekers zit +- op 2,7 E per stuk. Dat is niet goedkoop, maar je hebt dan ook echt gegeten en…het gemak weegt voor mij op tegen de prijs. Je eet het natuurlijk ook niet elke dag.

De bekers zijn oa te koop bij AH XL en online bij een heel aantal webshops.

Ga jij ze ook proberen?

image

Bananenbrood

Inge No Comments

Ik denk dat vrijwel iedereen een eigen twist geeft aan bananenproducent. Het heeft wat voeten in de aarde gehad voordat ik mijn ‘sublieme’ recept kan delen met jullie. Want, ook ik heb wat mis-baksels gehad, voordat dit heerlijke brood uit de oven kwam! En dit recept kan ik mag ik jullie natuurlijk niet onthouden.

Ingrediënten

– 3 rijpe bananen

– 1 ei

– 30 gram kokosolie

– 6 eetlepels kokosbloesemsuiker

– 1 theelepel vanillepoeder

– 1 eetlepel koek en speculaaskruiden (glutenvrij)

– 130 ml (plantaardige) melk

– 220 gram glutenvrij meel (ik gebruikte 100 gram amandelmeel, 60 gram boekweitmeel en 60 gram rijstemeel)

– 2 theelepels wijnsteen bakpoeder

– snuf zeezout

– 120 gram havermoutvlokken (glutenvrij)

– een aantal pecannoten/walnoten ter decoratie

Hoe bak je dat lekkere bananenbrood?

Voeg alle ingrediënten (behalve meel, zout, kokosbloesemsuiker, noten en 60 gram havermout) bij elkaar in de keukenmachine. Ik gebruikte mijn nutribullet, dat werkte ook prima. Mix alle ingrediënten door elkaar tot een zacht, glad beslag. Voeg hierna de overige ingrediënten (behalve de noten) toen en meng het geheel nog even goed door elkaar. Simpel hè?

Verwarm je oven vast voor op 170 graden. Het beslag gaat in een cakevorm en je kunt de bovenkant decoreren met de pecannoten/walnoten. Bak het bananenbrood af in ongeveer 70 minuten. De test met de prikker (komt hij er droog uit) zal je vertellen of je cake gaat is.

Het resultaat? Een heerlijk zoet en kruidig bananenbrood.

Smakelijk!