Monthly Archives:februari 2016

image

Lauwwarme geitenkaas salade met quinoa

Inge No Comments

De leukste recepten komen tot stand wanneer ik kook met alles wat ik kan vinden in de voorraadkast en koelkast. Dit geldt ook voor deze heerlijke maaltijdsalade die vanavond op mijn bord is beland, de combinatie van alle ingrediënten was precies goed. Ik maakte meteen een dubbele portie (kwestie van goed vertrouwen hè!) zodat ik dit gerecht morgen nog een keer mee kan nemen naar mijn werk als lunch.

Wat heb je nodig voor deze salade voor 2 porties?

– 60 gram ongekookte quinoa

– handvol oesterzwammen (of een andere champignonsoort)

– 6 plakjes geitenkaas

– 100 gram sla

– handje pijnboompitten

– lepel honing

– 75 gram uitgebakken spekjes (dit is optioneel of te vervangen door wat je lekker vindt: denk aan ham, vega speckjes …)

Hoe pak je dat aan?

Kook de quinoa in bouillonwater volgens de aanwijzigingen op het pakje. Snij de oesterzwammen in kleine stukjes en roerbak deze in een pan. Ondertussen leg je de plakjes geitenkaas en de spekjes op bakpapier op een bakplaat en zet ze +- 10 minuten onder de grill. Neem een bord, leg de sla erop, voeg de quinoa met oesterzwammen toe en bovenop leg je de geitenkaas, spekjes en pijnboompitten. Als laatste gaat de lepel honing over de salade.

Smakelijk!

image

PS: en dan heb je nog een heerlijk bakje salade als lunch voor morgen over ook nog.

image

 

image

De producten van ‘Smaakgeheimen’

Inge No Comments

Tijdens ons Kerstdiner verraste mijn moeder mij met een heerlijk flesje glutenvrije dressing van Smaakgeheimen. Dat merk kende ik nog niet, maar lief dat ze dat speciaal voor mij geregeld had. Wat ik toen nog niet wist, is dat ik korte tijd later een hele leuke samenwerking aan zou gaan met Smaakgeheimen om hun producten te testen en reviewen.

Ik ontving dit prachtige, uitgebreide pakket. Ik wist niet waar ik moest beginnen, zoveel potjes en flesjes kwamen er uit dit pakket. Hier had ik duidelijk wel even de tijd voor nodig!

image

De producten van Smaakgeheimen zijn gemaakt van natuurlijke producten en zijn glutenvrij. Die natuurlijke producten waar mee gewerkt wordt, dat proef je! De consistentie is bij de dressings anders dan je gewend bent, dat ligt ook aan de natuurlijke bereiding.

Woksaus:

Ik maakte een heerlijke wokschotel en vulde hem aan met de woksaus. Heerlijk zoet, pittig en zout tegelijk. Geen enkele smaak was overheersend, waardoor het geheel perfect smaakte.

image

image

Pesto:

Het potje pesto gebruikte ik om een biefstuk caprese te maken voor bij de pasta. Er zit lekker veel knoflook in en de pesto is heel goed op smaak. Ik gebruikte dit kleine potje voor een maaltijd voor 3 volwassenen, dat zegt genoeg over de kracht van de smaak.

imageimage

Dressings:

Dressings in overvloed op dit moment! Je merkt dat de dressings iets meer vloeibaar zijn dan degenen die je in de supermarkt koopt. Dus, iets voorzichter zijn met schenken. Maar de smaak die je daarvoor terugkrijgt… Zo lekker! Mijn absolute favoriet is de mosterd-dille. Deze zat ook over mijn ‘cheeseburger-salade’ die je hieronder ziet.

image

Kempische kruidenmix:

Een lekker potje kruidenmix waar je weinig van nodig hebt om je maaltijd goed te kunnen kruiden. Ik kruidde mijn oven-omelet hiermee, gaf hem meteen een andere smaak.

image

Kaasdips:

Ik kreeg een aantal heerlijke potjes met kaasdips, deze nam ik mee tijdens een weekendje weg en wat waren ze lekker. Ik koop zelf niet snel kaasdip, maar het is een heerlijke toevoeging voor je kaasblokjes. Qua smaak was voor mij de dadel-balsamico echt de topper. Wat een lekkere combi is dat!

image

Naast al deze lekkere producten, zat er ook nog chipsdip, cocktailsaus, truffelmayonaise in het pakket. Dit zijn producten die ik zelf iets minder snel uit de kast neem, dus… Die wachten nog op een feestje!

Eindoordeel:

Ik ben verkocht en verknocht geraakt aan Smaakgeheimen. Deze producten kan ik in huis halen, zonder erbij na te hoeven denken of ze glutenvrij zijn. Mijn man vindt ze trouwens ook heerlijk, 2 vliegen in 1 klap. Naast de overheerlijke smaak, vind ik het super dat er enkel natuurlijke producten gebruikt worden.

Wil je meer weten over Smaakgeheimen of waar je deze producten kunt kopen? Kijk dan op de website van Smaakgeheimen door hier te klikken (www.smaakgeheimen.com).

 

 

image

Jam van Pur Natur

Inge No Comments

Pur Natur jam, dat klinkt mooi; puur natuur in een mooie grote pot. Voor mij is het tijd om dit biologische product onder de loep te leggen!

image

Deze mooie biologische jam wordt in de Belgische Ardennen, onder lage temperaturen met kwalitatief hoogwaardig fruit gemaakt, op traditionele manier. En dat proef je. Jeetje, wat is dit lekkere jam! Je kan je voorstellen dat ik even nodig had om deze potjes te kunnen proeven…

De smaak is overheerlijk, ontzettend fruitig en niet te zoet. Het fruit speelt duidelijk de hoofdrol in deze jam en dat komt de smaak helemaal ten goede.

Uiteraard heb ik de jam op mijn boterham gesmeerd, dat is best logisch. Daarna heb ik de jam nog getest in een smoothie, wat een lekkere toevoeging is dat. En wat dacht je van een lepeltje door je yoghurt/kwark? Door de heerlijke fruitige smaakt, heb je er niet veel van nodig.

image

Ga jij hem ook testen? Hij is oa te koop bij Albert Heijn.

Smakelijk!

 

image

Hartige mini-taartjes

Inge No Comments

Hartige taartjes, daar was ik in mijn ‘glutenvolle’ periode al gek op. Tijd om daar eens een lekker glutenvrij recept voor te verzinnen. Je hebt wat tijd nodig om dit recept te maken, ik raad je aan om een grotere portie te maken, want… Ze kunnen de diepvriezer in! Zo kun je het daarna ook nog een keertje makkelijk maken voor jezelf. Je kunt deze taartjes als lunch eten of als diner, wat jij lekker vindt!

Ingrediënten voor 12 kleine taartjes (cupcake-formaat)

* Voor het deeg heb je nodig:

– 200 gram glutenvrij meel

– 100 gram boter of kokosolie

– 60 ml lauw water

– snufje himalayazout

* Voor de vulling heb je nodig:

– 4 eitjes

– 150 ml (plantaardige) melk

– 1 courgette

– 3 kleine wortels/ 2 grote

– 100 gram geraspte kaas/cheddar

– kruiden naar smaak (ik gebruikte Kempische kruidenmix van Smaakgeheimen)

– (optioneel: handje vol ham/kipfilet)

Hoe maak je ze?

Het meel doe je in een kom, voeg de boter/olie toe in kleine blokjes, giet het water en zout erbij en kneed het geheel tot een mooie bal. Is het deel iets te droog, voeg nog wat extra water bij. Wikkel de deegbal in magnetronfolie en laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.

image

Ondertussen maak je de vulling. Snij de courgette en wortel in hele kleine stukjes (dat gaart makkelijker), doe ze in een kom. Daarbij voeg je alle andere ingrediënten voor de vulling en meng je het geheel goed door elkaar. Verwarm je oven vast voor op 190 graden.

image

Neem het deeg uit de koelkast, verdeel het in 12 gelijke stukjes en vul de cupcakevormpjes hiermee, je maakt dus ‘bakjes’. Als laatste verdeel je de vulling over de 12 bakjes en dan kan het geheel de oven in! Bij mij duurde dit ongeveer 30-35 minuten. Hou ze goed in de gaten, de vulling mag niet meer vloeibaar zijn.

Laat ze lekker smaken! Ook lekker als een hapje op een feestje!

imageimage