Maaltijden van Freasy

8855B97E-6422-46A2-8A57-B7E778041FA2

Maaltijden van Freasy

Inge 2 comments

Ik vind het een voorrecht om nieuwe producten te mogen testen, maar dat hadden jullie vast al in de gaten!

Deze keer is ‘Freasy’ aan de beurt. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn het makkelijke bevroren kant en klaar maaltijden. Ze worden gezond en vers bereid, ingevroren en verzonden. Met een schepje droogijs en een piepschuimen doos (ideaal te hergebruiken!), komen de maaltijden bij je thuis aan. Er is behoorlijk wat keuze! Ik mocht een aantal glutenvrije maaltijden proberen. Wat me meteen opvalt, zijn de verpakkingen. Super dat deze biologisch afbreekbaar zijn, kunnen ze na het eten meteen de groenbak in.

Onderstaande maaltijden (incl een toetje) heb ik mogen testen:

92ED7695-10F4-46A4-BCD1-38AFE9C4B317 Als eerste hebben we de courgette lasagne en polenta met procureur getest.

Wat me opvalt is dat de maaltijden erg creatief zijn, ik zie weinig combinaties die ik eerder tegenkwam in diepvries/kant en klaar assortiment. Dat is voor mij al een plus!

Wanneer de maaltijd uit de magnetron komt (bij mij moesten ze er een minuutje langer in!), zie je echt een verse maaltijd, die met aandacht gemaakt is. De smaken zijn heerlijk, je proeft dat je een gezonde maaltijd eet. Ik miste nog een snufje zout, dus dat heb ik nog toegevoegd. Van deze twee, is de courgette lasagne mijn favoriet!

F3DD98A3-659E-41EA-B104-AC33A98DA2B2

B1707302-DAD5-4998-8235-0DDEA27A706F

Een kleine week later hebben we de volgende maaltijden geproefd: sheppard’s pie en Coq au vin. Die eerste is mijn persoonlijke favoriet geworden, oh jummie! Vooral de zoete aardappelpuree er bovenop, geeft het gerecht een overheerlijke, zoete twist. Ook de Coq au vin smaakte lekker (ook hier weer een snufje zout erbij), maar dat is over het algemeen niet mijn gerecht van keuze.

B360ACD5-B27B-474B-9BA2-F573ACB517CE

9492AE4B-5BA3-41B0-9270-A605EA1ADA95

EA03F56D-FD68-4CB4-9CB1-746B40FA1B00

En zoals altijd, volgt het dessert als laatste 😊. Het is een mokka-bananen cake. Dat klinkt goed! Vooruit, ik heb hem tóch gedeeld met mijn man… ik merk dat dit dessert niet zoet is, dus ik heb er een klein beetje poedersuiker overheen gedaan, ik ben eenmaal een ontzettende zoetekauw hihi. Wat een lekkere smaken zitten hierin! Je proeft een heerlijke bananen-koffie crème bovenop een stevig cake’je van noten. Heerlijk, en ik heb niet het gevoel dat ik iets ‘ongezonds’ heb gegeten.

FFEE1334-A6F8-4932-B233-9FA9888E016C

2078964A-93D6-4BB5-B9ED-BF886F9B91F9

Mijn eindoordeel:

Wat een leuk concept! Ideaal voor die dagen (die iedereen wel eens heeft..) waarop je makkelijk, maar tóch verantwoord wilt eten. Ik hou van het oog voor detail (de bakjes, de wijze van verzending,…), waardoor je ziet dat dit concept met veel aandacht en liefde in het leven is geroepen. Er zijn weinig toevoegingen gebruikt, als je deze mist (zoals ik zout mistte) kun je dat natuurlijk zelf toevoegen. Na het opwarmen in de magnetron, ziet de maaltijd eruit om op te eten, dat heb ik dus ook meteen gedaan hihi! Je hebt behoorlijk wat keuze uit maaltijden. De prijzen variëren van 6€ tot 11€ per maaltijd. Inderdaad, een frietje is goedkoper, maar met deze maaltijd kies je lekker én verantwoord! Verzending kan vanaf 4 maaltijden (ivm bevroren levering) en heb je al snel in huis (1 werkdag verwerktijd mits je voor 12u hebt besteld) en je kiest zelf je bezorgmoment.

Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje op www.freasy.nl

986D1C99-7BAA-47CC-9180-5133C7456D2F

De lekkerste nasi goreng

Inge No Comments

Nasi goreng, dat is voor mij een gerecht waar ik vrijwel altijd zin in heb! Een tijdje geleden heb ik Indonesische kookles gevolgd en dit is een recept wat ik thuis nog steeds vaak maak. Nasi goreng is ‘gebakken rijst’ met toevoeging van oa kruiden. Ik merk dat ik er inmiddels mijn eigen draai aan gegeven heb en dat maakt het nog leuker.

Ik maak altijd een grotere portie, zodat ik een gedeelte in kan vriezen.

Wat heb je nodig voor een portie voor 4 personen? (Let uiteraard op dat je glutenvrije producten kiest, met name opletten met sojasaus en ketjap manis)

  • 400 gram basmati rijst (of een andere soort die jij lekker vindt)
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels sambal
  • 1/2 theelepel trassipoeder (te koop bij de toko, hou je vast, want het ‘ruikt’ ontzettend)
  • Snuf zout
  • sesamolie
  • 6 lepels ketjap manis
  • 2 lepels sojasaus
  • (Optioneel: 3bosuitjes, een eitje, hamblokjes)

Kook de rijst en laat deze helemaal afkoelen. Vijzel de sjalotjes, knoflook, zout, sambal en trassi tot een fijne puree. Giet een scheutje sesamolie in de pan/wok en voeg je puree toe, bak dit ongeveer 3-4 minuten. Voeg dan je rijst toe en bak dit geheel ook weer 3-4 minuten door. Als laatste voeg je de sojasaus en ketjap manis toe en bak je ook dit weer een 5-tal minuten door. Je hebt nu een smaakvolle (relatief droge) rijst!

Als extra kun je er nog bosui en/of hamblokjes en/of een omelet (in kleine stukjes) doorheen doen. Het is daarna leuk om zelf te gaan experimenteren met smaken/kruiden die jij lekker vindt, zo creeer je toch weer  je eigen recept!

Een tip: bij het invriezen laat ik de omelet eruit. Ik vind het persoonlijk lekkerder om die vers toe te voegen.

Biefstuksalade

Biefstuksalade met rijstmie

Inge No Comments

Je hebt van die dagen dat je eigenlijk zin hebt in een lekkere biefstuk, maar ook zin hebt in een smaakvolle salade. En waarom zou je die 2 dan niet combineren? Het resultaat is een biefstuksalade met rijstmie, sla en een lekkere dressing. En het fijnste van alles, het is een heel makkelijk recept!

Wat heb je nodig (voor 1 persoon):

  • een handvol sla
  • 1/3 komkommer, met de mandoline/kaasschaaf in repen gesneden
  • 1 biefstuk van goede kwaliteit
  • een handvol rijstmie
  • lepel sesamzaadjes (even in de koekenpan warm/donkerbruin laten worden tot er een heerlijke geur vrijkomt)
  • dressing: olijfolie, sesamolie, balsamico-azijn, sojasaus, mosterd
  • Optioneel: 2 radijzen in plakjes gesneden

Hoe maak je deze salade?

Als topper bak je een goede biefstuk (kies zelf of je deze graag rare/medium/doorbakken heft), laat deze ongeveer 5 minuten rusten in aluminiumfolie. Kook je rijstmie af volgens instructies op het pakje. Ondertussen vul je je bord met sla, komkommer-repen en wat radijsjes. op je mie. Maak ondertussen een dressing van 2 lepels olijfolie, 1 lepel sesamolie, scheutje balsamico-azijn, scheutje sojasaus en een theelepel mosterd.
Bovenop de salade komt een handvol rijstmie die je net hebt afgekookt. Vervolgens snij je het vlees in mooie plakken en leg het Deze je dressing schenk over de biefstuk en mie.

Als finishing touch nog wat sesamzaadjes erop en… je hebt een (makkelijke!) maaltijd om je vingers bij af te likken.

Biefstuksalade

pakket

Rosies ontbijt assortiment

Inge No Comments

Variatie aanbrengen in het ontbijt, dat blijft bij mij toch een punt van aandacht. Ik merk dat ik met name in ontbijtgranen vaak teruggrijp naar wat ik ken en daar niet zo snel van afwijk. Hoogste tijd dus om weer eens wat andere producten te proberen. En op dat moment komt er een prachtig, kleurrijk pakket van Rosies binnen. Zoals jullie wellicht al weten, vind ik het heel erg tof als er ook aandacht aan het uiterlijk van een product wordt gegeven. Je snapt de glimlach op mijn gezicht toen ik dit pakket mocht ontvangen…

pakket

Over Rosies:

Rosies is een klein, familiebedrijf dat zich situeert in het mooie Brabant. Ze staan voor lekkere, verantwoorde, glutenvrije ontbijtproducten die ook nog kleur met zich meebrengen. De producten zijn glutenvrij, tarwevrij, zuivelvrij, geen kunstmatige kleur/smaakstoffen, GMO-vrij en grotendeels organisch.

Ik ontving een mooie mix van hun assortiment.

Shake awake

Ik mocht 2 varianten van de ontbijtshakes testen. Ontbijtshakes zijn over het algemeen niet ‘mijn ding’ omdat ik liever een ontbijt eet, waar ik op mag kauwen. Maar, de ‘breakfast oat shake’ met kersen/aardbeien heeft daar verandering in gebracht. Het is een lekkere dikke shake waar ‘bite’ in zit. Ik heb de shake meegenomen naar mijn werk en dit was een lekker ontbijt!

shake

De sinaasappel-variatie was niet helemaal mijn smaak, maar dat ligt aan het feit dat ik geen fan ben van sinaasappelsmaak. Ik heb wel van een van mijn volgers de tip gekregen dat deze variant erg lekker is, wanneer je er iets minder melk aan toevoegt en 20 seconden opwarmt in de magnetron.

Qua prijs zijn de shakes ontzettend vriendelijk: 1,75 E per verpakking van 5 zakjes!

Muesli

Ik kan meteen met de deur in huis vallen dat de Superfood crunchy muesli mijn absolute favoriet is. Wat is die lekker crunchy en perfect qua smaak, ik ben verliefd! Een klein zuurtje door de frambozen, maakt hem helemaal af.

superfood

Naast het feit dat hij superlekker is, is hij ook nog een keer vegan/organisch/biologisch. Tja, wat wil je nog meer in je potje met yoghurt?

cruesli

De andere muesli’s (tropical en appel/kaneel) zijn ook heerlijk. Dit zijn echt smaken die ik nog herken van de periode toen ik nog gluten at. Zachte smaken en qua structuur worden deze muesli’s ook lekker mals in je melk of yoghurt.

De prijzen van deze muesli’s variëren van 3,50 E tot 5,- E per pak

Little Rosies

En dan zijn de ontbijtgranen aan de beurt waar ik me het meest op verheugde, de lijn voor kinderen! Aangezien er nog steeds een groot kind in me schuilt, wordt ik blij van deze prachtige verpakkingen. De chocoladeversie is ontzettend lekker in een schaaltje melk en doet meteen denken aan Chocopops ‘van vroeger’. Lekker zoet, rijk en gewoon super qua smaak.

De Cinnamon Hoops zijn mijn favoriet geworden uit de kinderlijn. Ze zijn lekker kruidig qua smaak (duidelijk kaneel) en precies zoet genoeg. Heerlijk in een schaaltje yoghurt, als had ik ze al bijna op voordat ik nog aan mijn yoghurt startte…

loops

Qua prijs zitten de Cinnamon Hoops op 2,65 E en de Choco Pops op 3,55 E.

Eindoordeel

Zoals je wellicht al hebt gemerkt, word ik heel blij van de vrolijke, smakelijke ontbijtgranen van Rosies. Wat een leuke toevoeging aan de ontbijtopties voor mensen die glutenvrij eten.

Mijn absolute favorieten zijn de Cinnamon Hoops en de Superfood crunchy Muesli!

(De producten van Rosies zijn online via diverse webshops te koop.)

broden leo

Glutenvrije broodassortiment van Bakker Leo

Inge 6 comments

Via mijn social media kanalen zag ik regelmatig broden (en andere producten) van Bakker Leo Glutenvrij voorbij komen. Iedereen die glutenvrij eet, zal herkennen dat (lekker) brood een uitdaging blijft. Voor mij een tof moment om het brood van Bakker Leo te mogen ontdekken!

Hoe is het brood van Bakker Leo tot stand gekomen?

Na alle soorten glutenvrij brood geproefd te hebben kwam Bakker Leo tot de conclusie: glutenvrij brood moet lekkerder kunnen! Ze zijn aan de slag gegaan en na een jaar proefbakken hebben ze het recept gevonden voor een lekker krokant en smaakvol glutenvrij brood met de structuur van gewoon brood. Het glutenvrij brood blijft lekker lang vers en na vele smaaktest zegt Bakker Leo en zijn klanten: dit is glutenvrij brood met het karakter van traditioneel gebakken brood.

De glutenvrije producten zijn online te koop en worden (mits voor woensdag 20 u besteld) op donderdag voor je gebakken en op vrijdag heb je ze in huis. De broden worden in een speciale bakkerij gebakken en komen niet in aanraking met andere broden. Daarnaast zit er geen tarwezetmeel in en zijn ze dus gegarandeerd glutenvrij. De broden en muffins zijn ook lactosevrij, met als kanttekening dat het gemaakt wordt in een bedrijf waar ook melk verwerkt wordt.

Reden genoeg om de test aan te gaan!

Ik kreeg een prachtig pakket met broden, muffins, tijgerbolletjes, afbakbroodjes en krentenbollen. Ik voelde me bijna jarig!

De broden:

Er zitten 4 broden in het assortiment: wit, bruin, meergranen en vruchtenbrood. De sneetjes hebben allemaal een heel mooi formaat (vergelijkbaar met ‘normaal’ brood) en een mooie structuur.

broden leo 2

Mijn absolute favoriet is het meergranenbrood. Ik hou van de zaden en pitjes die hierin zitten, het geeft het brood een extra bite. De smaak is echt heerlijk. De overige broden smaken ook erg lekker, maar ook in mijn ‘glutenvolle’ periode had ik de voorkeur al voor meergranenbrood. Het valt me wel op dat ook de overige broden heel erg veel lijken qua structuur op ‘gewone’ broden, erg knap!

De vriezertest hebben ze heel goed doorstaan. Het brood is na het invriezen nog steeds erg goed van kwaliteit.

De prijzen varieren van 2,99E (wit) tot 3,29 E (bruin, meergranen) en 3,99 E (vruchtenbrood).

Een voorbeeld van de ingrediëntendeclaratie vind je hieronder:

1

De afbakbroodjes: 

De afbakbroodjes heb ik meteen ingevroren en enkele dagen later uit de vriezer gehaald. Ik heb er uitgeholde broodjes van gemaakt met een ei/kaas/tomaat/kruiden erin. Jummie, wat waren die lekker. Krokant en lekker bruin aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Precies zoals ze moeten zijn! De overige 2 broodjes heb ik afgebakken bij een kopje soep, heerlijk.

Prijs: 2,99 E per 4 broodjes

3

De muffins:

Om het verwengevoel van dit pakket nog verder te zetten, heeft Bakker Leo nog 2 zakjes met muffins in dit pakket gedaan voor mij! Ik koop dit soort muffins niet snel, omdat ik vrijwel altijd zelf bak, maar goed, als ik ze moet testen, dan doe ik dat uiteraard hihi. De vanillemuffins heb ik vers getest, samen met mijn man (die normaal niet glutenvrij eet). Ze smaakten ontzettend romig, zoet, luchtig… Kortom, alsof ik hem bij de bakker gehaald heb! De chocolademuffins heb ik ingevroren, om te testen of ze dan ook nog lekker smaken. Knap hoe het gelukt is om hierin zo weinig kwaliteitsverlies te krijgen na invriezen. Ik heb de muffin (om het nog lekkerder te maken) 10 seconden in de magnetron gezet, dan is hij een klein beetje warm en nóg lekkerder.

Prijs: 2,99 E per 4 stuks

muffin

Tijgerbolletjes en krentenbollen

Ik had de primeur om de nieuwe krentenbolletjes alvast te mogen proeven. Ze roken overheerlijk en smaakte lekker. Enige opmerking die ik hierover heb, is dat ze iets vaster zijn van structuur. Hierdoor vullen ze beter, maar zijn ze ook iets minder luchtig. Qua smaak zijn ze lekker, niet overdreven zoet.

2

En dan als laatste, de tijgerbollen. Die waren me toch lekker! Ik was een beetje sceptisch omdat ik nog niet eerder witte bolletjes tegen ben gekomen die écht lekker waren, tot ik deze heb geproefd. Luchtig, romig en een tikje zoet. Ik heb er 3 meegenomen met een dagje weg en ze smaakten super. Spijt dat ik de 4de bol had ingevroren en niet bij  me had. Echt een topper wat mij betreft.

Prijs: krentenbollen 3,49 E voor 3 stuks (NU IN DE AANBIEDING voor 2,99 E) en tijgerbolletjes 2,99 E voor 4 stuks

Eindoordeel:

Wanneer je glutenvrij eet, kan ik niet anders dan het broodassortiment van Bakker Leo aan je aanbevelen. Het is echt de moeite waard om te proberen. De absolute toppers zijn voor mij het meergranenbrood, de afbakbroodjes en de tijgerbolletjes.

broden

Dagvers glutenvrij brood Albert Heijn

Inge 2 comments

Goed nieuws in Glutenvrij Brood-land! Vanaf 4 september ligt er elke dag vers glutenvrij brood in de bakkerij-afdeling van Albert Heijn en op ah.nl. Deze week kreeg ik een pakket thuis om dit assortiment alvast te kunnen testen.

Het pakket werd al zo vroeg bezorgd (7u10) dat het geen enkel probleem was om dit brood alvast voor het ontbijt te gebruiken. Toen ik het openmaakte zag ik een prachtig pakket met heerlijk geurende broden erin, het krentenbrood voelde zelfs krokant aan.

In het persbericht van Albert kunnen we het volgende lezen:

 ‘Het brood is gemaakt op basis van maïszetmeel, tapiocazetmeel en rijstmeel. Omdat glutenvrij eten en genoeg voedingsvezels binnen krijgen soms lastig kan zijn, bevat het brood minimaal 6 gram vezels per 100 gram brood waardoor het extra vezelrijk is. Lekkere zaden en pitten zorgen voor extra smaak en een bite. Het brood wordt elke dag vers gebakken in een nieuw geopende Nederlandse bakkerij, waar uitsluitend glutenvrije producten worden gemaakt. De gebruikte verpakkingen zijn extra dik en dubbel gesealed, dus ook buiten de bakkerij hoef je niet bang te zijn voor kruisbesmetting.’ 

De test:

Uiteraard ben ik begonnen met het testen van de broden, daar ging het voor mij uiteindelijk om. Als eerste heb ik het krentenbrood getest. Omdat het zo vers is, had het nog een beetje krokant korstje. Wat was dat fijn om op te merken. Qua smaak was het super, niet droog en zoet qua smaak. Het smaakte het lekkerst op de dag zelf. De dag erna was de korst zacht, maar het brood nog steeds niet droog!

Krentenbrood AH

Er zijn nog 3 andere broden in het assortiment: bruin, licht meerzaden en donder meerzaden.

brood

De geur van dit brood was heerlijk, ook de textuur was flexibel zonder taai te worden. Glutenvrij brood heeft de neiging om snel droog aan te voelen, ook dat was niet het geval bij deze broden. Kortom, erg geslaagd. Voor mij was de donker meerzaden-variant de lekkerste, maar dat is gewoon een kwestie van smaak. Ik heb het brood op dezelfde dag ingevroren, om zo ook te testen hoe het brood uit de vriezer komt. Ook deze test is geslaagd! Uiteraard is het brood dagvers het allerlekkerst, maar het ging qua kwaliteit weinig achteruit van het invriezen.

Er zitten +- 10-11 sneetjes in een pakje brood.

Hieronder zie je een voorbeeld van de ingrediëntenverklaring van een van de broden.

ingred

Naast de broden zaten er ook nog meerzaden bolletjes in het pakket. Die vond ik helaas minder lekker. Ze waren wat droog en taai, ik had gehoopt op lekkere luchtige broodjes. Wanneer je ze even onder de grill (of in de broodrooster) doet, zijn ze wel lekker als hamburgerbroodje.

Als laatste zat er cake in het pakket. Dat is iets wat ik niet zo snel zelf koop, omdat ik cake/gebak altijd zelf maak. Ik heb 1 sneetje geprobeerd en hij was lekker, precies zoals je van een vanillecake verwacht. Het overige gedeelte heb ik ingevroren en zal binnenkort uit de vriezer komen wanneer er visite is.

De prijzen: 

Het assortiment dagvers glutenvrij brood bestaat uit: AH vrij van gluten bruin (€ 2,99), AH vrij van gluten licht meerzaden (€ 2,99), AH vrij van gluten donker meerzaden (€ 2,99), AH vrij van gluten bruine meerzaden bollen 4 stuks (€ 1,99), AH vrij van gluten rozijnenbrood 200 gram (€ 1,99) en AH vrij van gluten cake 250 gram (€ 3,49).

Eindoordeel: 

Wat een fijne ontwikkeling dat AH vanaf maandag dagvers glutenvrij brood aanbiedt, zo ben je niet meer gebonden aan altijd zelf bakken óf voor minder lekker brood kiezen. In mijn boodschappenkarretje zal regelmatig een donker meerzaden broodje te vinden zijn!

2

Feestelijk hapje met ei kaas en pesto

Inge No Comments

Tijdens het weekend of voor een feestje, vind ik het tof om een schaal met lekkere glutenvrije hapjes op tafel te kunnen zetten. Gisteravond was het lekker warm en tijd voor hapjes in de tuin! Ik merk dat ik vaker terugval op de recepten die ik ken of vaker maak. Dus, hoogste tijd om weer eens wat anders te testen.

Deze keer werden de standaard hapjes (meloen met parmaham, komkommer met kaas, rozemarijn crackertjes met wat roomboter en zout, aangevuld met een nieuw recept. Je zou het een mini Italiaanse ei-wrap kunnen noemen.

3

Wat heb je nodig voor 8 hapjes?

  • 2 eitjes
  • scheut melk (niet noodzakelijk, wel lekker)
  • handvol parmezaanse kaas
  • potje pesto
  • kruiden naar smaak (ik gebruikte oregano en peterselie, die staan nu te pronken in mijn tuin)
  • enkele bladen sla (ook die haalde ik uit de tuin en dit was little gem)
  • Optioneel: handje geroosterde pijnboompitjes

De rest is heel erg simpel. Klop de 2 eitjes door elkaar met de scheut melk. Voeg de parmezaanse kaas en de kruiden toe en klop goed door. Bak de omelet in de pan met wat boter/olijfolie mooi lichtbruin aan beide kanten.

Snij de slabladen af zodat ze net iets groter zijn dan je stuk ei. Snij de omelet in 8 mooie puntjes en leg elk puntje op een slablad. Leg er een theelepel pesto op en eventueel de pijnboompitjes.

Om het makkelijk te eten, neem je het hapje vast als een wrap (dubbelvouwen) en smullen maar.

 

IMG_0506

Feestbrood van Happy Bakers

Inge No Comments

Bij de feestdagen hoort wat mij betreft een lekker feestbrood met amandelspijs erin. Dat is best lastig wanneer je glutenvrij eet. Met de Paasdagen in het vooruitzicht, heeft Happy Bakers een luxe Feestbrood in zijn assortiment opgenomen. Het leek mij leuk om dit te testen en mijn ervaringen met jullie te delen.

Het brood wordt in een zuurstofarme verpakking verzonden. Het is zowel glutenvrij als lactosevrij. Wel belangrijk om te melden is dat er glutenvrij tarwezetmeel in zit (minder dan 5 ppm), dat kan niet iedereen verdragen helaas.

IMG_0503

Het brood is gevuld met amandelspijs, krenten, rozijnen, noten en bovenop afgewerkt met amandelschaafsel. In tegenstelling tot het brood van Happy Bakers, hoeft dit brood niet afgebakken te worden.

Tijdens het snijden valt me op dat het brood rijkelijk gevuld is en, ik ruik dat er echte amandelspijs inzit! Een sneetje heb ik getest met een lik roomboter, en dat is me toch lekker. De smaken van de noten en krenten komen goed naar boven en het is niet te zoet. Daarnaast heb ik een sneetje zonder boter getest, dat smaakt voor mij iets minder (net iets te droog). Op dit soort brood, hoort voor mij echt boter, het is niet voor niets FEEST-brood, toch?

IMG_0504

Een dag later heb ik het brood getest nadat ik het 10 seconden in de magnetron heb gedaan. Dat vind ik eerlijk gezegd nog het allerlekkerst, een beetje verwarmd met een laagje boter.

Voor mij was het echt een verwennerij!

Feestbrood koop je bij www.happybakers.nl voor 8,95 per stuk.

image

Glutenvrije oliebollen *Happy Bakers*

Inge No Comments

Oliebollen, het seizoen is duidelijk aangebroken. Overal liggen ze in de winkels en in de schappen bij de bakker. Het water loopt me in de mond als ik ze zie of ruik. Maar helaas zijn gewone oliebollen niet meer aan mij besteed. In mijn zoektocht naar een lekkere glutenvrij oliebol, komen die van Happy Bakers op mijn pad.

Een mooi pakket waar maar liefst 9 oliebollen met krenten inzitten, samen met een duidelijke instructie hoe je ze best op kan warmen. Omdat ik die niet allemaal tegelijk op kan (nou ja, op wil) eten, bedenk ik me dat ik een gedeelte meteen invries. Dan kan ik ook dit meenemen in mijn test.

De eerste oliebol die ik probeer, komt meteen uit de verpakking. Heerlijk, het voelt meteen als oudjaarsavond! Ik heb de oliebol 30 seconden in de magnetron gedaan op 900 wat en er komt een heerlijke geur mijn kant op. Een klein beetje poedersuiker strooi ik erover en dan is het tijd voor de eerste hap.

image

Wat een zalige, smeuïge samenstelling. Wanneer ik mijn ogen sluit, heb ik niet meer in de gaten dat dit een glutenvrije oliebol is. Hij is zeker niet te zoet, de zoetheid komt ook voor een deel van de krenten, dat levert een mooie balans op. Wat ben ik blij dat ik hier nog een keer van kan genieten, maar dan uit de diepvriezer.

Daarover gesproken…de volgende test, is een oliebol uit de vriezer. Je kunt de oliebol bevroren meteen in de magnetron doen. In mijn geval was hij precies lekker warm (en ontdooid) op 45 seconden op 900 W. Wederom een beetje poedersuiker erop en genieten maar. Dat de oliebol ingevroren is geweest, doet niets af aan de smaak of consistentie. Mooi, dan kan ik er nog vaker dan 1 keer van genieten.

Hij had van mij iets groter mogen zijn, maar dat heeft meer te maken met de lekkerheid van deze oliebol!

image

Bazqet : Glutenvrije tussendoortjes

Inge No Comments

Kennen jullie het toffe merk Bazqet al? Ik zag op Instagram de laatste tijd leuke posts voorbij komen van de tussendoortjes van dit merk. Met name de verpakkingen (het oog wilt ook wat!) wekten mijn nieuwsgierigheid. Aangezien Bazqet een aantal glutenvrije producten in zijn assortiment heeft, vond ik het fijn om deze te mogen testen. Het bedrijf staat voor lekkere, verantwoorde tussendoortjes die je lijf voeden. Ze zitten qua kcal allemaal rond de 100 kcal per verpakking.

Dit pakket kwam binnen, wat een gave kleurtjes he!

image

Als eerste heb ik de Rocky Rice Bars geprobeerd. Dit zijn knapperige repen van gepofte rijst, chocolade (en twee varianten hebben een fruitig smaakje).

image

Wat me opvalt is dat de repen niet erg zoet smaken (in tegenstelling tot de herinnering die ik heb aan de vroegere ‘nippon’ rijstwafeltjes). De reep met enkel chocolade is mijn favoriet, dat komt omdat ik de combinatie fruit-chocolade niet zo lekker vind. Dat is uiteraard persoonlijk. Ze zijn handig om in je tas te stoppen wanneer je een dagje onderweg bent. Ook de prijs is prima, 0,49 E per stuk.

Vervolgens heb ik de zakjes met gedroogd fruit/groenten geprobeerd. Wat zijn die lekker! Zo puur qua smaak. De appel en mango zijn precies zoet genoeg, zonder toevoeging van suiker. Lekker knapperig en perfect qua smaak. Ook de hartige varianten (tomaat en zoete paprika) bevallen goed, dit zijn ideale tussendoortjes wanneer je zin hebt in iets hartigs.

Het enige nadeel wat ik kon ontdekken, is de prijs, ze kosten 2,99E per zakje. Ik snap waar de prijs vandaan komt (de bereidingswijze kost behoorlijk veel tijd), maar de prijs is dan toch ‘ een dingetje’.

image

De appeltjes zijn mijn absolute favoriet!

De pops zijn als volgende aan de beurt in mijn test. Ik ben dol op popcorn, dus dat is al een klein voordeel voor de pops. Er is een hartige en een zoete variant.

image

Behalve de geweldige verpakking, ben ik enthousiast over de portie. Deze is precies goed als tussendoortje. De smaken zijn super. De zoute variant is knapperig en de kaasmaak komt goed naar voren. De zoete versie is ook lekker knapperig en precies zoet genoeg qua smaak. Qua prijsvoering zitten deze zakjes op 0,99 E per stuk.

En als laatste heb ik de Vitamine Candy getest.

image

Deze mondverfrissers zijn ideaal om in handtas te hebben. Ze zijn lekker sterk qua smaak, waardoor je ook echt een frisse smaak in je mond krijgt. Mijn favoriete smaak is de coconut-blueberry. Deze pakjes kosten 0,99E per stuk en er zitten 15 stuks in 1 verpakking.

Zijn jullie benieuwd naar de producten van Bazqet? Voor mij zijn ze zeker goedgekeurd!

Meer info? Check dan www.bazqet.nl