Cake van kastanjecreme

93ABFDB5-A9DE-4B27-9D65-8A56F3386F1D

Cake van kastanjecreme

Inge No Comments

Ik kreeg afgelopen week een schaaltje kastanjes van mijn buurjongetje. Hij was met zijn opa gaan wandelen en had een zakje kastanjes meegenomen. Ik vind het heerlijk om ze te poffen in de oven, maar wilde er ook een keer iets anders van maken. Uiteindelijk werd dat kastanjecreme (crème de marron).

51E1894C-9CFA-4B20-85C6-5110A7A90107

Het is een werkje, maar het resultaat vind ik erg lekker.

Hoe maak je de kastanjecreme (basis voor de cake later in deze post!)?

-kruis je kastanjes in aan de bovenkant en zet ze in een pan onder water, kook ze 10 minuten

– spoel ze af met koud water en pel ze.

– kook ze daarna opnieuw in vers water voor +- 20 minuten tot ze zacht zijn.

– pureer de kastanjes (met zo weinig mogelijk velletjes) met een scheut van het overgebleven kookvocht, tot een gladde pasta.

– doe de pasta met de inhoud van een vanillepeul, wat kaneel en suiker (ongeveer 250 gram per 500 gram van de pasta) in een pan en roer dit goed door. Is je pasta iets te droog, voeg er dan nog een scheutje kookvocht aan toe.

– laat het geheel nog 15 minuten pruttelen voordat je het in schone/gesteriliseerde potten doet.

37A772EB-B494-4A20-9A7D-0B002CB9AF60

Mocht je wat teveel hebben, dan is het een mooie basis voor een lekkere herfst-cake!

– klop 3 eieren met 130 gram suiker lekker luchtig.

– voeg 150 gram roomboter toe en meng dit goed door elkaar

– voeg wat vanillepoeder, kaneel, een beetje citroensap en een snuf zout toe en meng goed door elkaar.

– als laatste voeg je 200 gram zelfrijzend bakmeel (ik koos de glutenvrije versie van AH vrij van) toe en 300 gram van je kastanjecreme. Mix nog even goed door elkaar.

– bak je cake af in de oven op 165 graden voor ongeveer 50-60 minuten. Test of je cake gaar is door een prikker in de cake te steken. Als hij er droog uitkomt, is je cake gaar.

91A997E6-9785-424B-9B13-38B72D73DF3C 5DAE08CF-5FF2-468D-9A03-0C0A66FFD08C

Bon appétit!

Producten Proceli en Enjoy Life Foods

Inge No Comments

Ik ontving een prachtig pakket van GlutenvrijeMarkt met producten van Proceli en Enjoy Life Foods om te testen. De prachtige, kleurrijke verpakkingen spreken me meteen aan, leuk als daar aandacht aan besteed wordt.

138DD748-0300-4EC8-BFB1-6BEE20A94762

26E55B50-04B9-4919-BF85-3EF6281C87D0

Een hele klus om dit allemaal te testen hihi.

PROCELI:

Er zat behoorlijk wat diversiteit in het pakket van Proceli. De producten van dit merk zijn erg herkenbaar door hun kleurstelling. In het algemeen valt het me op dat deze producten wat zoeter zijn dan ik gewend ben, voor mij niet storend, maar voor anderen wellicht wel. De handige verpakkingen zijn ook zeker een plus, zo voorkom je dat je producten te lang bewaart als de verpakking open is.

Ik presteer jullie bij deze mijn Top3:

Een van mijn favorieten is ‘baguette rustica’

012C56B9-CBD6-4336-AE20-20B517F156E4

84EFD07E-96D6-46B1-84CA-D2DAEABFB1DB

Wat ik ideaal vond aan deze baguettes, is dat ze klaar zijn na 3 minuten roosteren in de broodrooster! Vooral met een hartig beleg zijn ze super (omdat ze wat zoeter van smaak zijn).

Ook de ‘xl hamburgerbroodjes’ vielen heel goed in de smaak. Qua smaak en bereiding zijn ze vergelijkbaar met het baguette. Ik maakte er een heerlijk broodje hamburger van!

09E172DF-C14D-4426-9193-43D0373F1CFC

Als afsluiter in mijn top 3 staan de ‘muffins’.

A39C2C0A-EF5F-4ECD-B1EA-41BB3EA58A23

Ik vond ze lekker stevig en uitgesproken naar citroen smaken, dat vind ik persoonlijk heerlijk. Ook ideaal dat ze per 2 verpakt zijn, dat maakt ze handig om mee te nemen.

ENJOY LIFE FOODS:

De vrolijke repen lachen je echt toe! Daarnaast zijn ze ook erg goed aan de slag gegaan met aantrekkelijke namen voor hun producten. Iedereen wilt toch iets testen met de naam ‘caramel blondie’?

Uit deze test kwamen twee toppers naar voren voor mij (alles was echt heel lekker, moeilijke keuze dus!).

Je raadt het al… de caramel Blondie:

BDDB0A83-7F50-47CE-8E0A-6D1FBEBA5256

Hij doet zijn naam eer aan, lekker chewy en een heerlijke smaak die inderdaad aan een caramel blondie doet denken, iets minder zoet, maar dat is net wel fijn. De reep vult goed.

Crispy grain&seed Banana Caramel:

06CA636B-C28E-4864-B889-520448A2B787

Deze reep is heerlijk luchtig, lekker zoetig. Een perfecte reep wanneer je zoete trek hebt.

Als laatste zaten er nog 3 biertjes van in mijn pakket. Helaas drink ik zelf geen bier, dus heb ik mensen in mijn omgeving daar heel blij mee gemaakt. Ik kreeg de reactie terug dat ze verrassend lekker waren, met name de ‘vanilla stout’ was een topper!

Wil je meer weten over de ingrediënten/prijzen van de diverse producten, check dan de website van GlutenvrijeMarkt

CBFC810C-6198-4F0D-A0EC-8A747B78D2D1

Lente-ui soep

Inge No Comments

Met dit mooie zomerse weer, blijft er maar oogst komen uit mijn moestuintje. Elke dag hebben we wel weer wat anders te eten, wat op die dag klaar is voor de oogst. Deze week stonden er behoorlijk wat lente-uitjes te pronken. Ik heb al vaker een lekker soepje daarvan gegeten, maar nog nooit (glutenvrije) gemaakt. Je hebt er heel weinig ingrediënten voor nodig, hoe simpeler, hoe beter.

2F58CCF1-DF37-4576-A010-850B57E6AD79

Ik haalde een bosje lente-uitjes en wat peterselie uit de tuin en ging aan de slag.

Recept:

30 gram boter in een pannetje laten smelten, voeg er 30 gram glutenvrij universele bloem bij en laat dit even pruttelen (basis voor je roux), voeg ondertussen de lente-uitjes (+-7 stuks) toe, laat dit nog een minuutje staan. Daarna voeg je, in fases, 500 ml kippenbouillon toe. Blijf ondertussen goed roeren zodat de soep indikt.

De soep mag gepureerd worden. Als je dat doet, voeg dan nog 1 gesnipperd lente-uitje toe na het pureren

Als laatste voeg je, per kop soep, een eetlepel gehakte peterselie toe.

Smakelijk!

F27B8DA3-1179-4418-9555-2CF4E2CBF6E0

Producten van Utrekram

Inge No Comments

MIk ontving van Triangle Public Relations een pakketje thuis met een aantal producten van Scandinavische merk Urtekram. Voor mij was dit merk volledig nieuw, maar enkele trouwe volgers hadden het eerder al ontdekt in diverse natuurwinkels.

In het pakket zat spaghetti, penne, havermout en couscous. Altijs fijn om een aantal basisproducten te mogen testen.

F27B8DA3-1179-4418-9555-2CF4E2CBF6E0

Als eerst heb ik de havermout getest. Ik maakte we overnight oats van. En dat was overheerlijk!

84FC891A-3D55-48A0-9893-19C63D8216C6

Je maakt dit door 30 gram havervlokken te mengen met een halve geprakte banaan, 1 eetlepel chia, 1 eetlepel kokosrasp, klein beetje honing en 200 ml melk. Laat dit een nacht in de koelkast staan en je hebt een heerlijk ontbijt.

De spaghetti en penne vielen tevens goed in de smaak hier. Ze zijn neutraal van smaak, dat vind ik een groot pluspunt, omdat ik de smaak graag haal uit alles wat ik toevoeg. Sommige glutenvrije pasta’s hebben de neiging om wat ‘slap’ te worden na het koken, dat hebben deze pasta’s van Urtkram absoluut niet. Ze hebben na het koken een heerlijke bite.

Ik maakte een penne met spinazie, roomkaas (bieslook), spekjes en pijnboompitten.

5DDCE191-4461-4058-B7CC-DDBB01D3C381

De spaghetti gebruikte ik voor een lekkere spaghetti bolognese (met kipgehakt).

7D8FEFB6-6FB1-45F8-9342-4FB5BBB788B5

Als laatste probeerde ik vorige week de couscous. Deze vond ik van alle producten het minst geslaagd, hij werd iets te klef en papperig. Qua smaak was hij prima, maar de structuur van reguliere couscous mistte ik helaas. Ik maakte er een lauwwarme couscoussalade van met feta, komkommer, tomaat en rozijnen, samen met wat gemarineerde kipreepjes.

251D5E51-4663-4758-A6E1-553A81F84668

De producten zijn te koop bij diverse natuurwinkels en online bij oa glutenvrijewebshop.nl.

De prijzen:

Urtekram Spaghetti 250g –  2,19 €
 
Urtekram Penne 250g – 2,19 €
 
Urtekram Oat Flakes 600g – 2,99 €
 
Unterkam Couscous – 3,79 
Kennen jullie deze producten al? Wat zijn jullie ervaringen?

5BDA0FB2-0219-42BE-8E06-1C55AFF86ADC

Liefde voor Kervel (pesto!)

Inge No Comments

Wie mij een beetje kent, weet dat ik op ben gegroeid in België. Degenen die mij wat beter kennen, weten dat mijn broer ik en dol waren op kervelsoep met balletjes! En dan hebben we het over de variant uit blik, heerlijk vonden we dat. In België is het gebruik van kervel wat meer ingeburgerd en terecht, het is zo lekker. Het lijkt qua smaak op een anijzige variant van peterselie, intens van smaak. In mijn moestuin reserveer ik elk jaar enkele vakken voor kervel. Zo kan ik er vanalles van maken wat ik in de winkel niet kan vinden. Uiteraard maak ik die soep met balletjes van vroeger, nu lekker zelf.

29CC4BA8-C485-4A36-99F8-85BC3BC27E6E

Vandaag kon ik weer een flinke bos kervel oogsten en wilde ik er graag een ‘dip’ van maken die iets weg heeft van pesto qua structuur en dat is gelukt! Hij is overheerlijk geworden, over de houdbaarheid hoef ik me geen zorgen te maken, daar zal hij te snel voor op zijn.

Wat heb je nodig?

  • 35 gram kervel (zo weinig mogelijk takjes en goed gewassen als deze uit je tuintje komt)
  • 25 gram gezouten pistachesnoten (zonder schil gewogen)
  • flinke scheut sesamolie (ook te vervangen door olijfolie)
  • optioneel: 6 grote olijven (aanrader!)

F4E39402-AECE-4A90-AFCD-9C8FEE19D050

En dan is het simpel…alle ingrediënten in je keukenmachine, goed door laten draaien tot je een mooie structuur hebt (zoals pesto), even proeven of hij goed is qua smaak en klaar!

Je kunt dit bewaren in een glazen potje in de koelkast.

E5EC5D96-D688-4E8D-B2B5-7903C12FCCFA

Wat doe je ermee?

  • smeer het op je brood als spread, eventueel met wat kaas/vlees erop
  • meng 1 eetlepel kervelpesto met 2 lepels magere yoghurt of halvanaise en je hebt een lekkere dip voor bv rauwkost
  • meng de kervelpesto door je pasta, voeg wat spekjes toe en je hebt een heerlijke avondmaaltijd.

Gebruik jij kervel al?

8855B97E-6422-46A2-8A57-B7E778041FA2

Maaltijden van Freasy

Inge 2 comments

Ik vind het een voorrecht om nieuwe producten te mogen testen, maar dat hadden jullie vast al in de gaten!

Deze keer is ‘Freasy’ aan de beurt. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn het makkelijke bevroren kant en klaar maaltijden. Ze worden gezond en vers bereid, ingevroren en verzonden. Met een schepje droogijs en een piepschuimen doos (ideaal te hergebruiken!), komen de maaltijden bij je thuis aan. Er is behoorlijk wat keuze! Ik mocht een aantal glutenvrije maaltijden proberen. Wat me meteen opvalt, zijn de verpakkingen. Super dat deze biologisch afbreekbaar zijn, kunnen ze na het eten meteen de groenbak in.

Onderstaande maaltijden (incl een toetje) heb ik mogen testen:

92ED7695-10F4-46A4-BCD1-38AFE9C4B317 Als eerste hebben we de courgette lasagne en polenta met procureur getest.

Wat me opvalt is dat de maaltijden erg creatief zijn, ik zie weinig combinaties die ik eerder tegenkwam in diepvries/kant en klaar assortiment. Dat is voor mij al een plus!

Wanneer de maaltijd uit de magnetron komt (bij mij moesten ze er een minuutje langer in!), zie je echt een verse maaltijd, die met aandacht gemaakt is. De smaken zijn heerlijk, je proeft dat je een gezonde maaltijd eet. Ik miste nog een snufje zout, dus dat heb ik nog toegevoegd. Van deze twee, is de courgette lasagne mijn favoriet!

F3DD98A3-659E-41EA-B104-AC33A98DA2B2

B1707302-DAD5-4998-8235-0DDEA27A706F

Een kleine week later hebben we de volgende maaltijden geproefd: sheppard’s pie en Coq au vin. Die eerste is mijn persoonlijke favoriet geworden, oh jummie! Vooral de zoete aardappelpuree er bovenop, geeft het gerecht een overheerlijke, zoete twist. Ook de Coq au vin smaakte lekker (ook hier weer een snufje zout erbij), maar dat is over het algemeen niet mijn gerecht van keuze.

B360ACD5-B27B-474B-9BA2-F573ACB517CE

9492AE4B-5BA3-41B0-9270-A605EA1ADA95

EA03F56D-FD68-4CB4-9CB1-746B40FA1B00

En zoals altijd, volgt het dessert als laatste 😊. Het is een mokka-bananen cake. Dat klinkt goed! Vooruit, ik heb hem tóch gedeeld met mijn man… ik merk dat dit dessert niet zoet is, dus ik heb er een klein beetje poedersuiker overheen gedaan, ik ben eenmaal een ontzettende zoetekauw hihi. Wat een lekkere smaken zitten hierin! Je proeft een heerlijke bananen-koffie crème bovenop een stevig cake’je van noten. Heerlijk, en ik heb niet het gevoel dat ik iets ‘ongezonds’ heb gegeten.

FFEE1334-A6F8-4932-B233-9FA9888E016C

2078964A-93D6-4BB5-B9ED-BF886F9B91F9

Mijn eindoordeel:

Wat een leuk concept! Ideaal voor die dagen (die iedereen wel eens heeft..) waarop je makkelijk, maar tóch verantwoord wilt eten. Ik hou van het oog voor detail (de bakjes, de wijze van verzending,…), waardoor je ziet dat dit concept met veel aandacht en liefde in het leven is geroepen. Er zijn weinig toevoegingen gebruikt, als je deze mist (zoals ik zout mistte) kun je dat natuurlijk zelf toevoegen. Na het opwarmen in de magnetron, ziet de maaltijd eruit om op te eten, dat heb ik dus ook meteen gedaan hihi! Je hebt behoorlijk wat keuze uit maaltijden. De prijzen variëren van 6€ tot 11€ per maaltijd. Inderdaad, een frietje is goedkoper, maar met deze maaltijd kies je lekker én verantwoord! Verzending kan vanaf 4 maaltijden (ivm bevroren levering) en heb je al snel in huis (1 werkdag verwerktijd mits je voor 12u hebt besteld) en je kiest zelf je bezorgmoment.

Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje op www.freasy.nl

986D1C99-7BAA-47CC-9180-5133C7456D2F

De lekkerste nasi goreng

Inge No Comments

Nasi goreng, dat is voor mij een gerecht waar ik vrijwel altijd zin in heb! Een tijdje geleden heb ik Indonesische kookles gevolgd en dit is een recept wat ik thuis nog steeds vaak maak. Nasi goreng is ‘gebakken rijst’ met toevoeging van oa kruiden. Ik merk dat ik er inmiddels mijn eigen draai aan gegeven heb en dat maakt het nog leuker.

Ik maak altijd een grotere portie, zodat ik een gedeelte in kan vriezen.

Wat heb je nodig voor een portie voor 4 personen? (Let uiteraard op dat je glutenvrije producten kiest, met name opletten met sojasaus en ketjap manis)

  • 400 gram basmati rijst (of een andere soort die jij lekker vindt)
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels sambal
  • 1/2 theelepel trassipoeder (te koop bij de toko, hou je vast, want het ‘ruikt’ ontzettend)
  • Snuf zout
  • sesamolie
  • 6 lepels ketjap manis
  • 2 lepels sojasaus
  • (Optioneel: 3bosuitjes, een eitje, hamblokjes)

Kook de rijst en laat deze helemaal afkoelen. Vijzel de sjalotjes, knoflook, zout, sambal en trassi tot een fijne puree. Giet een scheutje sesamolie in de pan/wok en voeg je puree toe, bak dit ongeveer 3-4 minuten. Voeg dan je rijst toe en bak dit geheel ook weer 3-4 minuten door. Als laatste voeg je de sojasaus en ketjap manis toe en bak je ook dit weer een 5-tal minuten door. Je hebt nu een smaakvolle (relatief droge) rijst!

Als extra kun je er nog bosui en/of hamblokjes en/of een omelet (in kleine stukjes) doorheen doen. Het is daarna leuk om zelf te gaan experimenteren met smaken/kruiden die jij lekker vindt, zo creeer je toch weer  je eigen recept!

Een tip: bij het invriezen laat ik de omelet eruit. Ik vind het persoonlijk lekkerder om die vers toe te voegen.

Biefstuksalade

Biefstuksalade met rijstmie

Inge No Comments

Je hebt van die dagen dat je eigenlijk zin hebt in een lekkere biefstuk, maar ook zin hebt in een smaakvolle salade. En waarom zou je die 2 dan niet combineren? Het resultaat is een biefstuksalade met rijstmie, sla en een lekkere dressing. En het fijnste van alles, het is een heel makkelijk recept!

Wat heb je nodig (voor 1 persoon):

  • een handvol sla
  • 1/3 komkommer, met de mandoline/kaasschaaf in repen gesneden
  • 1 biefstuk van goede kwaliteit
  • een handvol rijstmie
  • lepel sesamzaadjes (even in de koekenpan warm/donkerbruin laten worden tot er een heerlijke geur vrijkomt)
  • dressing: olijfolie, sesamolie, balsamico-azijn, sojasaus, mosterd
  • Optioneel: 2 radijzen in plakjes gesneden

Hoe maak je deze salade?

Als topper bak je een goede biefstuk (kies zelf of je deze graag rare/medium/doorbakken heft), laat deze ongeveer 5 minuten rusten in aluminiumfolie. Kook je rijstmie af volgens instructies op het pakje. Ondertussen vul je je bord met sla, komkommer-repen en wat radijsjes. op je mie. Maak ondertussen een dressing van 2 lepels olijfolie, 1 lepel sesamolie, scheutje balsamico-azijn, scheutje sojasaus en een theelepel mosterd.
Bovenop de salade komt een handvol rijstmie die je net hebt afgekookt. Vervolgens snij je het vlees in mooie plakken en leg het Deze je dressing schenk over de biefstuk en mie.

Als finishing touch nog wat sesamzaadjes erop en… je hebt een (makkelijke!) maaltijd om je vingers bij af te likken.

Biefstuksalade

pakket

Rosies ontbijt assortiment

Inge No Comments

Variatie aanbrengen in het ontbijt, dat blijft bij mij toch een punt van aandacht. Ik merk dat ik met name in ontbijtgranen vaak teruggrijp naar wat ik ken en daar niet zo snel van afwijk. Hoogste tijd dus om weer eens wat andere producten te proberen. En op dat moment komt er een prachtig, kleurrijk pakket van Rosies binnen. Zoals jullie wellicht al weten, vind ik het heel erg tof als er ook aandacht aan het uiterlijk van een product wordt gegeven. Je snapt de glimlach op mijn gezicht toen ik dit pakket mocht ontvangen…

pakket

Over Rosies:

Rosies is een klein, familiebedrijf dat zich situeert in het mooie Brabant. Ze staan voor lekkere, verantwoorde, glutenvrije ontbijtproducten die ook nog kleur met zich meebrengen. De producten zijn glutenvrij, tarwevrij, zuivelvrij, geen kunstmatige kleur/smaakstoffen, GMO-vrij en grotendeels organisch.

Ik ontving een mooie mix van hun assortiment.

Shake awake

Ik mocht 2 varianten van de ontbijtshakes testen. Ontbijtshakes zijn over het algemeen niet ‘mijn ding’ omdat ik liever een ontbijt eet, waar ik op mag kauwen. Maar, de ‘breakfast oat shake’ met kersen/aardbeien heeft daar verandering in gebracht. Het is een lekkere dikke shake waar ‘bite’ in zit. Ik heb de shake meegenomen naar mijn werk en dit was een lekker ontbijt!

shake

De sinaasappel-variatie was niet helemaal mijn smaak, maar dat ligt aan het feit dat ik geen fan ben van sinaasappelsmaak. Ik heb wel van een van mijn volgers de tip gekregen dat deze variant erg lekker is, wanneer je er iets minder melk aan toevoegt en 20 seconden opwarmt in de magnetron.

Qua prijs zijn de shakes ontzettend vriendelijk: 1,75 E per verpakking van 5 zakjes!

Muesli

Ik kan meteen met de deur in huis vallen dat de Superfood crunchy muesli mijn absolute favoriet is. Wat is die lekker crunchy en perfect qua smaak, ik ben verliefd! Een klein zuurtje door de frambozen, maakt hem helemaal af.

superfood

Naast het feit dat hij superlekker is, is hij ook nog een keer vegan/organisch/biologisch. Tja, wat wil je nog meer in je potje met yoghurt?

cruesli

De andere muesli’s (tropical en appel/kaneel) zijn ook heerlijk. Dit zijn echt smaken die ik nog herken van de periode toen ik nog gluten at. Zachte smaken en qua structuur worden deze muesli’s ook lekker mals in je melk of yoghurt.

De prijzen van deze muesli’s variëren van 3,50 E tot 5,- E per pak

Little Rosies

En dan zijn de ontbijtgranen aan de beurt waar ik me het meest op verheugde, de lijn voor kinderen! Aangezien er nog steeds een groot kind in me schuilt, wordt ik blij van deze prachtige verpakkingen. De chocoladeversie is ontzettend lekker in een schaaltje melk en doet meteen denken aan Chocopops ‘van vroeger’. Lekker zoet, rijk en gewoon super qua smaak.

De Cinnamon Hoops zijn mijn favoriet geworden uit de kinderlijn. Ze zijn lekker kruidig qua smaak (duidelijk kaneel) en precies zoet genoeg. Heerlijk in een schaaltje yoghurt, als had ik ze al bijna op voordat ik nog aan mijn yoghurt startte…

loops

Qua prijs zitten de Cinnamon Hoops op 2,65 E en de Choco Pops op 3,55 E.

Eindoordeel

Zoals je wellicht al hebt gemerkt, word ik heel blij van de vrolijke, smakelijke ontbijtgranen van Rosies. Wat een leuke toevoeging aan de ontbijtopties voor mensen die glutenvrij eten.

Mijn absolute favorieten zijn de Cinnamon Hoops en de Superfood crunchy Muesli!

(De producten van Rosies zijn online via diverse webshops te koop.)

broden leo

Glutenvrije broodassortiment van Bakker Leo

Inge 6 comments

Via mijn social media kanalen zag ik regelmatig broden (en andere producten) van Bakker Leo Glutenvrij voorbij komen. Iedereen die glutenvrij eet, zal herkennen dat (lekker) brood een uitdaging blijft. Voor mij een tof moment om het brood van Bakker Leo te mogen ontdekken!

Hoe is het brood van Bakker Leo tot stand gekomen?

Na alle soorten glutenvrij brood geproefd te hebben kwam Bakker Leo tot de conclusie: glutenvrij brood moet lekkerder kunnen! Ze zijn aan de slag gegaan en na een jaar proefbakken hebben ze het recept gevonden voor een lekker krokant en smaakvol glutenvrij brood met de structuur van gewoon brood. Het glutenvrij brood blijft lekker lang vers en na vele smaaktest zegt Bakker Leo en zijn klanten: dit is glutenvrij brood met het karakter van traditioneel gebakken brood.

De glutenvrije producten zijn online te koop en worden (mits voor woensdag 20 u besteld) op donderdag voor je gebakken en op vrijdag heb je ze in huis. De broden worden in een speciale bakkerij gebakken en komen niet in aanraking met andere broden. Daarnaast zit er geen tarwezetmeel in en zijn ze dus gegarandeerd glutenvrij. De broden en muffins zijn ook lactosevrij, met als kanttekening dat het gemaakt wordt in een bedrijf waar ook melk verwerkt wordt.

Reden genoeg om de test aan te gaan!

Ik kreeg een prachtig pakket met broden, muffins, tijgerbolletjes, afbakbroodjes en krentenbollen. Ik voelde me bijna jarig!

De broden:

Er zitten 4 broden in het assortiment: wit, bruin, meergranen en vruchtenbrood. De sneetjes hebben allemaal een heel mooi formaat (vergelijkbaar met ‘normaal’ brood) en een mooie structuur.

broden leo 2

Mijn absolute favoriet is het meergranenbrood. Ik hou van de zaden en pitjes die hierin zitten, het geeft het brood een extra bite. De smaak is echt heerlijk. De overige broden smaken ook erg lekker, maar ook in mijn ‘glutenvolle’ periode had ik de voorkeur al voor meergranenbrood. Het valt me wel op dat ook de overige broden heel erg veel lijken qua structuur op ‘gewone’ broden, erg knap!

De vriezertest hebben ze heel goed doorstaan. Het brood is na het invriezen nog steeds erg goed van kwaliteit.

De prijzen varieren van 2,99E (wit) tot 3,29 E (bruin, meergranen) en 3,99 E (vruchtenbrood).

Een voorbeeld van de ingrediëntendeclaratie vind je hieronder:

1

De afbakbroodjes: 

De afbakbroodjes heb ik meteen ingevroren en enkele dagen later uit de vriezer gehaald. Ik heb er uitgeholde broodjes van gemaakt met een ei/kaas/tomaat/kruiden erin. Jummie, wat waren die lekker. Krokant en lekker bruin aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Precies zoals ze moeten zijn! De overige 2 broodjes heb ik afgebakken bij een kopje soep, heerlijk.

Prijs: 2,99 E per 4 broodjes

3

De muffins:

Om het verwengevoel van dit pakket nog verder te zetten, heeft Bakker Leo nog 2 zakjes met muffins in dit pakket gedaan voor mij! Ik koop dit soort muffins niet snel, omdat ik vrijwel altijd zelf bak, maar goed, als ik ze moet testen, dan doe ik dat uiteraard hihi. De vanillemuffins heb ik vers getest, samen met mijn man (die normaal niet glutenvrij eet). Ze smaakten ontzettend romig, zoet, luchtig… Kortom, alsof ik hem bij de bakker gehaald heb! De chocolademuffins heb ik ingevroren, om te testen of ze dan ook nog lekker smaken. Knap hoe het gelukt is om hierin zo weinig kwaliteitsverlies te krijgen na invriezen. Ik heb de muffin (om het nog lekkerder te maken) 10 seconden in de magnetron gezet, dan is hij een klein beetje warm en nóg lekkerder.

Prijs: 2,99 E per 4 stuks

muffin

Tijgerbolletjes en krentenbollen

Ik had de primeur om de nieuwe krentenbolletjes alvast te mogen proeven. Ze roken overheerlijk en smaakte lekker. Enige opmerking die ik hierover heb, is dat ze iets vaster zijn van structuur. Hierdoor vullen ze beter, maar zijn ze ook iets minder luchtig. Qua smaak zijn ze lekker, niet overdreven zoet.

2

En dan als laatste, de tijgerbollen. Die waren me toch lekker! Ik was een beetje sceptisch omdat ik nog niet eerder witte bolletjes tegen ben gekomen die écht lekker waren, tot ik deze heb geproefd. Luchtig, romig en een tikje zoet. Ik heb er 3 meegenomen met een dagje weg en ze smaakten super. Spijt dat ik de 4de bol had ingevroren en niet bij  me had. Echt een topper wat mij betreft.

Prijs: krentenbollen 3,49 E voor 3 stuks (NU IN DE AANBIEDING voor 2,99 E) en tijgerbolletjes 2,99 E voor 4 stuks

Eindoordeel:

Wanneer je glutenvrij eet, kan ik niet anders dan het broodassortiment van Bakker Leo aan je aanbevelen. Het is echt de moeite waard om te proberen. De absolute toppers zijn voor mij het meergranenbrood, de afbakbroodjes en de tijgerbolletjes.